Diari Més

El Dixieland omple de música i ball els carrers de Tarragona

Entre les actuacions destcades hi ha la dels internacionals Lucien Barbarin i la banda Professor Cunningham & His Old School

La Batalla de Bandes va aplegar un gran nombre de participants a la plaça del Mercat.

El Dixieland omple de música i ball els carrers de TarragonaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actuació de La Vella Dixieland i els concerts als locals dels Xiquets del Serrallo i la Colla Jove Xiquets de Tarragona van cloure aquest dimarts les activitats del 25è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona. Durant 6 dies, Tarragona ha pogut gaudir de la música de jazz gràcies a diferents formacions i el públic ha omplert els carrers i places.

D'entre les actuacions cal destacar la dels artistes internacionals Lucien Barbarin des de Nova Orleans i la banda dels novaiorquesos Professor Cunningham & His Old School, que van omplir de ritme el Teatre Metropol, així com l’ Enerjazzer Jazz Band, vinguts expressament de Polònia per a participar en el Festival. Des de la organització del festival es valora positivament l’actuació d’artistes consagrats com La Vella Dixieland, que va iniciar els actes commemoratius de la Cooperativa Obrera i de joves talents de la música catalana com el grup d’ska-jazz The Goliards Collective, que va fer la seva estrena a Tarragona.

La dansa ha estat una de les protagonistes del Festival, gràcies a les classes obertes que han organitzat les escoles de dansa de la ciutat, i també als ballarins que espontàniament han acudit a les propostes del festival. A destacar l’activitat de La Batalla de Bandes organitzada per Tgn Swing, que va aplegar un gran nombre de participants a la plaça del Mercat, els concerts de la Sala Zero dins del cicle TGN Soul City.

Els músics locals han participat activament en moltes de les propostes, i de cara al futur es voluntat de la organització del festival aconseguir projectar-los internacionalment amb altres propostes de festivals similars europeus.

L’Ajuntament ja es troba treballant en la propera edició, que es desenvoluparà del 27 d’abril al 3 de maig de 2020.

tracking