Diari Més

Viñuales ofereix un «govern de tècnics» que sàpiga «vendre» Tarraco

L’alcaldable per Ciutadans promet no pujar els impostos i fer de la ciutat una «potència turística i comercial» per atreure més visitants

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un «govern de tècnics» per gestionar els diferents àmbits de Tarragona. Rubén Viñuales, candidat de Ciutadans a l’alcaldia de la ciutat, ofereix el pròxim 26 de maig, un equip de govern format per «gent preparada que sàpiga del que parla». Un dels principals objectius: convertir la ciutat en «la millor de Catalunya» potenciant el seu patrimoni històric.

L’endemà de la ressaca del 28-A en què el partit taronja va ser la tercera força més votada (també a la província), Viñuales es llençava, ahir, a presentar la seva candidatura escalfant motors de cara a la campanya dels comicis municipals que arrenca el 10 de maig. Ciutadans va triar la Rambla Nova on, des d’un petit escenari, cada candidat carregava un gran dau amb una de les lletres de l’eslògan electoral: «La Tarragona de tots».

«Aquí no veuran cap polític professional, veuran professionals fent política. Revolucionari veritat?», explicava ahir Viñuales davant d’uns 80 simpatitzants.

Ciutadans promet una ciutat més «dinàmica» i centrar-se en acabar amb els nombrosos locals buits, concentrats sobretot al centre. «Hem d’ajudar a les persones que volen obrir empreses», assenyalava el candidat, qui va assegurar que milers de creueristes de 27 embarcacions es trobaran «la ciutat tancada». L’Ajuntament va anunciar fa dues setmanes que estudia permetre a tots els locals que puguin obrir, també els diumenges, quan arriben molts dels visitants.

Viñuales va censurar la política de gestió del patrimoni del govern socialista de Josep Fèlix Ballesteros. «Tenen tancat el nostre patrimoni quan venen els turistes i fan fora 20 treballadors del museu», va afirmar, en referència al comiat d’aquests professionals (contractats de manera temporal), que denuncien la «il·legalitat» dels mateixos.

El candidat va prometre contractar de nou aquest personal en cas de convertir-se en el pròxim alcalde de Tarragona i creu que la ciutat pot atraure més visitants fent de la ciutat una «potència turístic i comercial, una de les grans obsessions que tindrem». Viñuales aposta per dedicar més recursos per a gestionar el patrimoni històric de la ciutat. Per il·lustrar-ho, va comparar la recaptació de les entrades de la Catedral, a través d’una empresa, d’1 milió d’euros l’any i els ingressos, segons ell, de tot el conjunt patrimonial de 830.000 euros. A més, creu que la ciutat no és coneguda perquè la ciutat no se sap «vendre».

Viñuales va presumir d’haver aconseguit «arrencar» a Ballesteros «contra la seva voluntat» 2 milions pel Pla de Barris i es va comprometre a no pujar els impostos i que, aquests, tinguin un retorn real cap a la ciutadania. El candidat va exposar que signarà les promeses elecotrals davant un notari perquè no caiguin en l’oblit.

En la fotografia de família de la llista destacava, al costat de l’alcaldable, el número 2, Francisco Domínguez, diputat al Parlament. La regidora Sònia Orts repeteix com a candidata i és la numero 3. L’acompanyen José Luís Calderón (4), Asunción (Titón) Sancho (5), Sònia Angela Mateo (6), Lorena de la Fuente (7) i Darío Ballesta (8). Pel camí s’han quedat Pedro Sánchez, que va abandonar el partit després que Viñuales li comuniqués que no comptava amb ell i Beatriz Pérez, exregidora de Cs, que ha estat des de 2017 al grup mixt, on Sánchez va entrar-hi fa unes setmanes.

Rubén Viñuales, rodejat dels seus candidats, a la Rambla Nova.

Rubén Viñuales, rodejat dels seus candidats, a la Rambla Nova.Gerard Martí

tracking