Diari Més

Patrimoni

La UNESCO inspecciona l'estat dels monuments romans de Tarragona

Una denúncia ha desencadenat la visita d'experts que han valorat que hi ha aspectes millorables en la conservació i la gestió

La tinent d'alcalde, Begoña Floria, i l'arqueòloga municipal, Pilar Bravo, amb l'equip que està treballant a l'Amfiteatre.

En marxa les cates i els sondejos a l'AmfiteatreMauri Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UNESCO ha enviat a una comissió d'experts a Tarragona per fer una primera inspecció sobre l'estat deconservació i la gestió dels monuments romans després d'una denúncia ciutadana, segons ha avançat TV3. En 19 anys, que fa que la Tarraco romana forma part del Patrimoni Mundial, és la primera vegada quees fa una inspecció d'aquest tipus.

El vicepresident d'Icomos, Jordi Tresserras, empresa que vetlla per l'estat dels monuments a l'Estat, ha reconegut que a la ciutat hi ha aspectes millorables en l'àmbit de la conservació i la gestió. Treserres ha destacat elsproblemes estructurals de l'Amfiteatre i en d'altres monuments, així com d'altres elements associats a la conservació preventiva i manteniment.

La visita s'ha fet per un encàrrec de la Unesco després d'una denúncia per les polèmiques actuacions fetes al Teatre romà i en les restes del Circ de la plaça dels Sedassos. L'informe que sorgirà arran de la visita s'ha de prendre com «un toc d'atenció», ha indicat Tresserras. A partir aquí s'haurà de valorar les deficències i veure com corregir-les.

Treserres s'ha sorprès que encara no s'hagi posat en marxa l'organisme de la gestió compartida de les administracions o que no s'expliqui la singularitat del conjunt romà.

En les properes setmanes, els experts faran una segona inspecció on hi podran estar presents membres de l'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat. Després, es realitzarà l'informe definitiu.

tracking