Diari Més

Política

Sánchez: «El 2015 era el número 1 de Ciutadans i ara dono suport al PP»

L’exregidor taronja es defineix com «un dòberman fidel a la ciutadania de la meva ciutat»

Pedro Sánchez.

Sánchez: «El 2015 era el número 1 de Ciutadans i ara dono suport al PP»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marxa del regidor de Ciutadans Pedro Sánchez al grup mixt a l’Ajuntament de Tarragona va causar sorpresa en l’entorn polític. Després de sortir d’aquesta formació de manera sobtada, Sánchez ha afirmat que no renuncia a continuar en la vida política i que la seva nova aposta és pel Partit Popular, «al qual he donat suport en aquestes eleccions generals i en les municipals». En declaracions a aquesta redacció, l’exregidor taronja ha manifestat que «no em retiro de la política i estaré actiu en temes socials i veïnals, com sempre he fet». «Soc un dòberman fidel a la ciutadania», va dir.

Sánchez, que el passat 17 d’abril va assistir al míting que Pablo Casado va fer a la Casa Canals de Tarragona, està vinculat al món associatiu i polític des de fa molts anys. Va ser conseller nacional d’Unió Democràtica, formació que va abandonar «perquè pensava que no lluitava pels interessos de la ciutat i per aquest motiu vaig presentar la meva dimissió». En aquest context, l’ara regidor del grup mixt va dir que, «quan era jove, pensava que Felipe González era l’alternativa, després vaig veure que no i en les següents eleccions vaig votar al PP, en les eleccions generals, i a Catalunya per CiU».

Sánchez va explicar perquè fa unes setmanes va deixar la militància a Ciutadans i els motius que l’han portat a recolzar la candidatura de Pablo Casado, en les eleccions d’ahir, i farà el mateix en les municipals, en les quals oferirà el suport a José Luís Martín. «El 2012, a Tarragona érem pocs a Ciutadans i, com a líder veïnal, vaig decidir donar el meu suport a les autonòmiques a aquest partit». Sánchez va afegir que «el 2015 jo anava de número 1 a les municipals, tot i que vaig dir al partit que no era la persona més adequada i que seria millor candidat una persona jove que encapçalés la llista i que jo podria anar de número 2, perquè un ha de saber quin és el seu lloc a la societat i ha de ser coherent». En aquest punt, «va arribar Viñuales, jove, advocat i persona que jo sí que pensava que era la més adequada».

Divergències amb el partit

Les divergències van sorgir poc després d’iniciar-se la legislatura actual. «Vam entrar a l’Ajuntament i ja em veia encapçalant una regidoria, gràcies a un pacte amb el PSC, però aquest no es va produir», va dir, per afegir que «tant Beatriz Pérez –també regidora al grup mixt– i jo vam discrepar, en el que va ser la primera desavinença». «No vam pactar idees, però Ciutadans va fer costat als pressupostos i als Jocs Mediterranis de Ballesteros, i el 2017 Beatriz Pérez i jo vam decidir marxar del partit, però, finalment, em vaig quedar i he estat fidel a Viñuales, tot i que no l’he rigut les gràcies». «Qui es presenta a unes eleccions ho fa per governar, però Ciutadans no va voler fer-ho amb el PSC, i per això vaig decidir ser lliure».

La nova aposta de Sánchez és pel PP. En les darreres setmanes «he rebut diverses ofertes, però no vull ser-hi a la política perquè sí i, després d’analitzar diversos factors, m’he decantat pel PP». Un dels motius és que «sempre que el PP ha portat una regidoria a l’Ajuntament de Tarragona, la gestió ha millorat i ha rellançat les que porta, com Turisme, Mobilitat o l’actuació de la Brigada Municipal». «El que dic pot agradar més o menys, però és la realitat», va remarcar l’exregidor de Ciutadans, qui va apuntar que «no sóc independentista, però si ho fos, també podria donar al meu suport a Dídac Nadal, que és una persona jove, perquè crec que cal un canvi, que pot ser una alternativa, sempre pensant que jo sóc de centredreta». El regidor va asseverar que «el PP, sense ser la primera força del govern municipal, ha fet un bon treball per Tarragona, més que els partits que ho han pogut fer governant a Madrid o a Barcelona».

Els motius del canvi

La decisió final és «donar suport a José Luís Martín, persona seriosa que treballa molt per la meva ciutat». Sánchez va afegir que «no necessito un alcalde per anar de festa i sí un que no menteixi i que amb la seva gestió aporti resultats positius per Tarragona, i penso que aquesta persona és Martín». El passat 17 d’abril Sánchez va anar al míting de Pablo Casado a Tarragona «i em va convèncer». «Històricament, he viscut millor quan ha governat la dreta i en Casado veig un valor segur perquè és jove, regenerador i defensa propostes per la gent com jo, que pensa que s’ha de fer una llei contra els ocupes, sempre que aquests no ho siguin per temes bancaris».

Sánchez va assegurar que «ara mateix no tinc intenció de militar al PP, perquè no es tracta d’entrar en cap partit i, en cinquanta anys, sempre he fet el mateix».

tracking