Diari Més

Societat

Alumnes de l'Escola d'Art exposen contes il·lustrats japonesos al Kesse

La mostra ‘Kamishibai il·lustrat’ forma part d’un intercanvi educatiu amb la Professional School índia

Aquest divendres alguns dels contes seran explicats pels seus autors.

Alumnes de l'Escola d'Art exposen contes il·lustrats japonesos al KesseCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala d’exposicions de l’Espai Jove Kesse acull del 30 d’abril a l'1 de juny la mostra ‘Kamishibai il·lustrat’, contes japonesos il·lustrats realitzats per l’alumnat del cicle formatiu de grau superior d’Il·lustració de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona (EADT). L’exposició aplega les il·lustracions realitzades en el marc d’un projecte d’intercanvi educatiu amb la Professional School d'Anantapur, a l’Índia, vinculada a la Fundació Vicente Ferrer. Aquesta iniciativa, que també compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, té per objecte impulsar l’intercanvi de vivències entre les persones joves del centre docent indi i de la universitat tarragonina.

L’exposició s’inaugurarà el divendres 3 de maig a les 20 hores, en un acte que comptarà amb la presència d’una delegació de la Fundació Vicente Ferrer. A les 21 h, representants de l’alumnat de l’EADT mostraran les seves il·lustracions i explicaran els contes relacionats amb elles a l’escenari de l’Espai Jove Kesse.

El Kamishibai significa «teatre de paper» i és una forma tradicional japonesa d’explicar contes mitjançant il·lustracions nascuda al segle XII al país nipó. Se sol dirigir a nenes i nens i és utilitzat com a recurs didàctic. Consisteix en un conjunt de làmines que una presentadora o un intèrpret llegeixen mentre el públic contempla els dibuixos.

A través del Kamishibai, aquest projecte permet que l'alumnat de la Professional School treballi tradicions populars reinterpretades amb perspectiva de gènere, fent que les dones siguin protagonistes o assumeixin rols destacats en la comunitat o la història.

tracking