Diari Més

Una tarragonina impulsa una campanya per denunciar les dificultats dels fills d'immigrants per poder votar

S'ha fet una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Imatge d'arxiude la Plaça Sant Jaume amb la façana de l'Ajuntament de Barcelona.

Una tarragonina impulsa una campanya per denunciar les dificultats que tenen els fills d'immigrants per poder votarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses desenes de persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar les dificultats que tenen els fills d'immigrants per aconseguir la nacionalitat espanyola i poder votar a les eleccions.

Davant el Palau de la Generalitat, els convocants han penjat dues pancartes amb els lemes 'Votar és un dret' i 'El racisme electoral legitima el racisme institucional'.

Safia El Adamm, nascuda a Tarragona (Tarragonès) fa 23 anys, ha obert l'acte explicant que no podrà votar perquè els fills d'immigrants no obtenen la nacionalitat espanyola automàticament i els tràmits per aconseguir-la són molt lents.

Després d'ella ha pres la paraula Ahmed Nassed El Alaoui, un jove de 18 que en fa set que viu a Espanya però tampoc no podrà votar el pròxim 28 d'abril.

Tots dos han impulsat la campanya 'Votar és un dret' en la qual demanen a les persones que no tenen previst participar a les eleccions d'aquest diumenge que cedeixin el seu vot a immigrants que volen formar part de la vida democràtica del país en què viuen.

«Els fills d'immigrants patim una cosa que es diu racisme institucional i que s'exerceix amb traves burocràtiques i dificultats que et deixen desemparat i sense drets», ha dit Safia El Adamm.

«Estem cansades d'esperar i hem passat a l'acció perquè és just que tinguem dret a votar després de viure tota o la meitat de la nostra vida a Espanya, pagar impostos, acabar carreres i un llarg etcètera», ha afegit.

Unes 2000 persones s'han inscrit fins ara al web de 'Votar és un dret' per demanar o cedir el seu vot i, «encara que no és una solució definitiva, almenys és una manera de donar veu a les persones que no la tenen», ha conclòs Safia El Adamm.

tracking