Diari Més

Tecnologia

Tarragona Smart presentarà el seu projecte al ministre Pedro Duque

En la trobada que es farà al maig també hi participarà el premi Nobel de Química Ricahrd Schrock

El ministre Pedro Duque

Tarragona Smart presentarà el seu projecte al ministre Pedro DuqueACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tarragona comptarà els pròxims dies 6, 7 i 8 de maig amb la visita del premi Nobel de Química Ricahrd Schrock i de l’actual ministre de Ciència i Innovació Pedro Duque, els quals participaran en una sèrie d’accions i xerrades organitzades pel Centre d’Innovació AMIC i la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region, la Càtedra Tarragona Smart City, el Port de Tarragona i l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), entre altres.

El 6 de maig s’oferirà una Jornada Acadèmica, entre les 9 hores i les 18 hores, que inclourà la xerrada del Bon dia Tarragona, a la Cambra de Comerç, que es durà a terme a partir de les 9.30 hores del matí sota els títols Molybdenum Olefin Metathesis Catalysts for Industrial Processes i Successful Industrialization of Metathesis, a càrrec del doctor Mel Luetkens (CEO, Ximo Ltd.).

El 7 de maig, es durà a terme la Jornada Institucional, entre les 10.30 hores i les 18 hores, i comptarà amb el diàleg conjunt entre el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i el premi Nobel de Química, Ricahrd Schrock. Duque és enginyer aeronàutic i el primer astronauta de nacionalitat espanyola.

L’acte se celebrarà a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, i s’iniciarà a les 12.30 hores. El títol de la trobada és Industry-Academia Partnership: A Successful Strategy for Innovation (El Binomi Acadèmia i Indústria, una Estratègia d’Èxit per a la Innovació).

A la tarda, a partir de les 16.15 hores, s’oferirà una recepció a l’Ajuntament, on serà presentat el projecte Rambla Science i, prèviament, el projecte de la Fundació SMART.

Finalment, el 8 de maig, a partir de les 10.30 hores, tindrà lloc una jornada acadèmica, on destacarà el seminari Advances in the Metathesis of Olefins with Molybdenum Catalysts. L’acte tindrà com a progtagonista Ricahrd Schrock, qui, a partir de les 12 hores, intervindrà a la Sala de Graus de l’ETSEQ. Posteriorment, els participants visitaran les instal·lacions de Repsol a Tarragona.

Format a Harvard

Ricahrd Schrock va néixer a Indiana (Estats Units), el 1945. El 2005 va rebre el premi Nobel de Química. Schrock va cursar els estudis de Química a la Universitat Harvard, on es va doctorar el 1971, i va realitzar els seus estudis postdoctorals a la Universitat de Cambridge (Gran Bretanya). El 1972 va ser contractat per la companyia química E.I. DuPont de Nemours and Company, on va formar part del grup investigador de George Parshall, i tres anys després va ser contractat pel prestigiós Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), on es va convertir en professor en 1980 i on continua exercint la seva activitat docent. Entre els guardons que ha aconseguit al llarg de la seva carrera figuren els premis en Química Inorgànica i Química Organometàl·lica de la Societat Química Americana.

Altaveu Ciutadà

Per altra banda, la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region ha informat que impulsa un Altaveu Ciutadà com a eina de govern obert que permeti i faciliti una comunicació bidireccional i el més transparent possible amb la ciutadania. L’eina ha de servir, d’una banda, per donar a conèixer la tasca de la fundació i, per altra, l’oportunitat d’apropar-se al ciutadà i reflexionar, explicar, retornar, compartir i fer extensible les decisions per tal de conèixer què opina sobre temes i projectes de la regió innovadora.

En aquests context, l’Altaveu Ciutadà s’ha marcat com a objectiu arribar a una xifra de 250 participants, per tal de recollir de forma voluntària i continuada les seves opinions i necessitats sobre temàtiques d’interès, tant de la Fundació com dels membres de l’Altaveu amb projectes o idees que puguin plantejar-se.

tracking