Diari Més

Soler: «Vaig acceptar per poder continuar el llegat de la meva mare»

L’alcalde presenta el candidat del PSC el 26 de maig, Mario Soler Santos (23 anys), que ocupa el lloc d’Ana Santos que va morir el 10 d’abril

Josep Fèlix Ballesteros i el nou candidat del PSC, Mario Soler Santis, ahir al Moll de la Costa.

Soler: «Vaig acceptar per poder continuar el llegat de la meva mare»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mario Soler Santos reconeix que quan l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros li va oferir ocupar el número 6 de la llista del PSC en les eleccions municipals del 26 de maig va experimentar una certa «por». No estava segur d’estar preparat per desenvolupar la tasca d’un regidor. «Però si m’ho proposaven era perquè confiaven en mi i jo confio amb els que confien en mi», assegurava ahir Soler, que substitueix en la candidatura a la seva mare, Ana Santos, que va morir el passat 10 d’abril després de lluitar contra una malaltia.

Encapçalats pel seu cap de llista, Josep Fèlix Ballesteros, els socialistes van presentar el nou candidat al Moll de la Costa del Serrallo. Tot i substituir la seva mare, és poc probable que Soler segueixi els seus passos i ocupi la regidoria de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Persona. Actualment es prepara per fer el Treball de Grau per finalitzar Administració i Direcció d’Empreses. Ahir, va mostrar la seva inclinació per treballar en l’àmbit del comerç «on em sentiria còmode», assenyalava. Per altra banda, el jove candidat de 23 anys, que es considera «molt polivalent» creu que podria «complir molt bé» en el camp de Joventut i Festes.

Sigui quin sigui el seu paper en la proper mandat, Soler creu que l’oferta de Ballesteros «era una gran oportunitat per continuar tot el llegat» de la seva mare. També li suposa un «repte» i està convençut de poder aportar noves idees gràcies a la seva joventut. «Amb esforç tot és possible», deia, ahir, confiat i somrient, rodejat dels candidats més joves de la llista i de la regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez, que va avalar el seu nom a l’executiva del partit per substituir Ana Santos.

La «part sentimental» va influir en la decisió d’acceptar la candidatura i també la vocació de servei públic que assegura que té. «Vaig estudiar per ser bomber i ho vaig deixar a mitges. Em vaig quedar amb les ganes de fer alguna cosa per la societat», explica.

L’alcalde va agrair «l’esforç» del candidat. «Va ser una sorpresa molt agradable quan va acceptar. Diu molt d’ell, no només de l’estimació per la seva mare, sinó també per l’aposta per seguir el seu llegat i la voluntat, sent tant jove, de comprometre’s amb la nostra llista», afirmava Ballesteros. El batlle socialista va recordar que Soler podria ser el regidor més jove de l’Ajuntament i que podria entrar al consistori amb 23 anys, com va fer el mateix alcalde quan es va convertir en regidor l’any 1983. L’alcalde va destacar la gestió que el candidat va fer de la mort de Santos. «Ens va demostrar una maduresa extraordinària en els moments més difícils de la seva vida i una capacitat per analitzar situacions.

«Tarragona no està morta»

Un dels primers objectius anunciats per Soler, ahir, és el de «revifar la ciutat des del punt de vista dels joves». «Existeix el mite que Tarragona és una ciutat morta i no és veritat», explicava. «Vull que la gent se n’adoni, si jo no ho sento perquè ho han de sentir els altres?», es preguntava.

El jove candidat es compromet a «reviure» Tarragona i treballar perquè tingui un «nucli fort i un centre viu tant de dia com de nit».

tracking