Diari Més

Psicologia

El Tanatori de Tarragona posa en marxa tallers d'orientació al dol

Iniciativa dirigida a qui ha patit una pèrdua

El Tanatori de Tarragona.

El Tanatori de Tarragona posa en marxa tallers d'orientació al dolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui, dijous, 25 d’abril, el Tanatori de Tarragona posa en marxa els primers tallers d’orientació al dol, adreçats a les persones que han patit la pèrdua d’un ésser estimat. La psicòloga clínica de l’Hospital Psiquiàtric Universitari Institut Pere Mata, Maria Checa, serà una de les terapeutes que oferirà xerrades per parlar del dol. Aquestes jornades estan organitzades de manera conjunta pels Serveis Funeraris Municipals (EMSERFUMT), el Col·legi Oficial de la Psicologia i l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona. Les persones interessades (un màxim de 3 persones per família) han de trucar al 977 550 020 o enviar un correu a ajutaldol@tanatoritarragona.com per poder participar en els tallers.

Clara Viñas, gerent dels Serveis Funeraris Municipals de Tarragona, va comentar que «les persones que recentment han hagut de fer servir les nostres instal·lacions en unes tristes circumstàncies senten tristor i enyorança per la persona estimada que ja no hi és. Fins i tot poden experimentar que coses quotidianes com menjar o dormir estiguin alterades o que el dia a dia, com per exemple treballar, estudiar, sortir amb les amistats, passejar o altres qüestions, resulti més difícil». «Davant d’una pèrdua, el més normal és no sentir-se com sempre», va afegir. «Des del Tanatori de Tarragona volem fer que aquest procés passi de la manera més planera i que, com pot passar de vegades, no es compliqui», va explicar la gerent dels Serveis Funeraris Municipals de Tarragona.

La iniciativa que avui es posa en marxa s’emmarca dins de les accions de l’àrea de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa tarragonina. L’objectiu d’aquesta jornada és informar els familiars de les persones que han perdut la vida sobre els símptomes amb què s’han trobat després d’una mort. L’objectiu és que els sàpiguen assumir i afrontar dins d’una relativa normalitat. Per altra banda, també es vol informar de com detectar altres alteracions que són més preocupants, amb el propòsit de saber com actuar i amb qui recolzar-se a temps, perquè no es converteixin en patològiques.

En aquesta línia, el Tanatori de Tarragona també ha previst l’organització de tallers dirigits a professionals, per formar-los en l’assumpció del dol i en com ajudar les famílies que es troben en situacions pròximes a una mort. La iniciativa també va dirigida a escolars que han patit la pèrdua d’un familiar i que formen un col·lectiu especialment vulnerable.

tracking