Diari Més

Empresa

Dow premia Andrea de las Heras en els premis d'enguany

A banda de la guardonada, que col·labora en un negoci regional al Benelux, van destacar el nivell de set finalistes

Un instant de l'acte, ahir, a la seu de Dow a la Canonja.

Dow premia Andrea de las Heras en els premis d'enguanyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea de las Heras García ha rebut, avui, el Premi Dow 2019. La 41a edició ha comptat amb un jurat format per Josep Boronat, José Manuel Muro i Laís de Oliveira Santos, en representació de Dow Chemical; Josep Bonet i Jordi Gavaldà, en representació del professorat de l’ETSEQ de la URV; Julio Manuel Sánchez García, en representació de l’alumnat de l’ETSEQ; i M. Isabel Gavaldà, en representació del personal d’administració de l’Escola.

De las Heras, que ha aconseguit d’aquesta manera una posició laboral a Dow Tarragona –encara pendent de concreció– així com una placa commemorativa, ha destacat en la seva etapa acadèmica com una alumna «excel·lent», fins al punt que des que l’any 2013 va iniciar els seus estudis per obtenir la llicenciatura en Enginyeria Química, va ser mereixedora de diversos reconeixements acadèmics, com ara el Work Experience Award en el seu primer any de Grau, atorgat per l’ETSEQ; o el Dow-ETSEQ Award pel projecte de primer curs Disseny d’una planta de producció de metanol, l’any 2014, entre d’altres distincions obtingudes.

Així mateix, la seva tesi doctoral va merèixer una distinció, gràcies al treball titulat Optimització del rendiment d’ultrafiltració per a la reutilització de l’aigua.

A nivell professional, ha realitzat diverses incursions en l’àmbit de l’enginyeria química, a través de diferents estades laborals de caire curricular a les companyies Repsol Química i Dow, companyia amb la qual col·labora actualment a través del negoci regional ubicat al Benelux en matèria de Reciclatge i Energies Renovables.

Sis finalistes

A banda de la premiada, el jurat també ha fet constar en acta l’excel·lent nivell dels altres set finalistes: Jordi Añó, Albert Carbonell, Roger Castelló, Adrián Castro, Isabel Mónaco, Alba Rodríguez i Marta Villarroya. El lliurament del Premi Dow 2019 ha comptat també amb la presència de destacats representants de l’àmbit institucional, acadèmic i empresarial del nostre territori. Entre d’altres, s’hi han donat cita la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón; l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; l’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla; representants dels ajuntaments del Morell i de la Pobla de Mafumet, el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Francesc Xavier Grau; el president de l’AEQT, Josep Francesc Font; el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset; la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé; la rectora de la URV, María José Figueras, així com una àmplia representació de directius d’empreses del polígon petroquímic, professors i alumnes de la Universitat Rovira i Virgili i alguns membres del Panel Públic Assessor de Dow, en un acte que també ha comptat amb la presència de Jon Bilbao, director general de Dow Espanya i Portugal, i d’Ester Baiget, Business President de Dow Industrial Solutions.

Precisament aquesta última ha ofert una ponència sota el títol La nova Dow i el negoci de Dow Industrial Solutions. Com a presidenta de Dow Industrial Solutions, una de les sis unitats de negoci de The Dow Chemical Company, la reusenca Ester Baiget és responsable d’assegurar el creixement i la rendibilitat a llarg termini, així com de la direcció estratègica d’una cartera líder en la indústria que proporciona funcionalitat i respostes a una àmplia gamma de necessitats globals.

tracking