Diari Més

Urbanisme

L'elecció popular del paviment de la Rambla de Tarragona es farà després de la Tecla

L’alcalde Ballesteros diu que les tres propostes que se sotmetran a votació «es podran veure i tocar en una exposició»

L'alcalde Ballesteros, ahir al matí a la Rambla Nova, en un tram amb paviment d'asfalt.

L'elecció popular del paviment de la Rambla de Tarragona es farà després de la TeclaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consulta popular per decidir el futur paviment que es posarà a la Rambla Nova es farà després de Santa Tecla, va manifestar ahir a aquesta redacció l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui va apuntar que «hi ha un mar de dubtes perquè la gent gran em demana que es mantingui l’asfalt, perquè no rellisquen». La solució passarà per «escollir entre tres propostes». Ballesteros va explicar que el paviment que se sotmetrà a consulta serà «asfalt –com l’existent a la zona on s’instal·lava el mercadet–, rajoles com les que hi ha en alguns sectors i un formigó pretensat que imita la rajola i que evita les relliscades».

Ballesteros va destacar que «la proposta guanyadora es decidirà en un procés participatiu». Primer, «s’exposaran els tres tipus de paviment perquè la gent els pugui veure i tocar» i, després, «es farà la votació per Internet». Quan es faci la consulta, l’Ajuntament informarà del pressupost que requeriria la implantació de cadascun dels tres paviments. El ciutadà «sabrà el que costa» el projecte, va dir Ballesteros a aquesta redacció.

El 2007, com a conseqüència del trasllat del mercadet de Corsini a la Rambla, a causa de les obres al Mercat Central, es van asfaltar dues coques de la Rambla, recuperant la imatge que tenien abans que l’ajuntament de l’alcalde Josep Maria Recasens decidís substituir l’asfalt per rajoles. El novembre de l’any passat, el govern municipal va frenar el projecte per repensar-s’ho.

La nova Casa de la Festa

Per altra banda, Ballesteros va expressar el seu desig que el jutge que porta el cas del pàrquing Jaume I «permeti alliberar l’espai com més aviat millor», perquè sigui la nova seu de la Casa de la Festa. «De moment, no hi podem fer res», va subratllar. El trasllat de la Casa de la Festa a l’edifici que ocupa el frustrat pàrquing Jaume I implicaria dotar a la Part Alta «d’un equipament social i cultural, destinat a les entitats de la ciutat, on també podrien fer els seus assajos», va dir.

tracking