Diari Més

Castells

Castells d'estrenes 'a la tarragonina'

La diada va veure el primer castell de 8 dels Xiquets i les estrenes de la Jove, el Serrallo i Sant Pere i Sant Pau

Els Xiquets de Tarragona, la Jove de Tarragona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo van participar ahir a la Diada de Sant Jordi.

Castells d'estrenes 'a la tarragonina'Gerad Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Jordi a Tarragona també és sinònim de castells. La tradicional diada castellera va començar puntualment, com ja és tradició a la ciutat, a la Rambla Nova, just davant del Teatre Tarragona. En tres quarts d’hora de rellotge les quatre colles de la ciutat van enllestir les seves construccions, pilars de comiat inclosos, en una diada on també va destacar l’habitual col·laboració de les colles per tal de completar les seves pinyes. La primera de les diades tarragonines va deixar, com a castells més destacats, el primer 3 de 8 dels Xiquets de Tarragona i el 9 de 7 de la Jove. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van tenir el 4 de 7 amb l’agulla com a castell més destacat, mentre que els Xiquets del Serrallo van estrenar els 7 pisos amb el 3 de 7.

A les 8 en punt del vespre, tal com marca la tradició, els segons del 5 de 7 de la Colla Jove ja estaven col·locats per començar el castell. És una estructura que els liles ja se saben de memòria i que van completar sense problemes, al mateix temps que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo obrien la diada amb els seus 3 de 7 i 2 de 6, respectivament. Una mica més tard, els Xiquets de Tarragona tancaven la primera ronda amb un 5 de 7 molt parat i sense cap ensurt.

Rondes conjuntes

El sistema de rondes conjuntes, propi d’aquesta diada, va quedar diluït a la segona ronda per l’ajuda que les mateixes colles es feien per arrodonir les seves pinyes. La Jove de Tarragona va descarregar el primer 9 de 7 de l’any, amb algunes estrenes i les aletes sincronitzades, mentre que els Xiquets del Serrallo no van veure clar el seu assalt al 3 de 7 i el castell va quedar en intent desmuntat. Encara amb la col·laboració a les pinyes, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau s’apuntaven el 4 de 7 amb l’agulla, un castell que l’any passat va fer somiar els de la camisa verda. La rapidesa de les construccions i l’agilitat de les colles feien que els espectadors no sabessin on mirar.

Els Xiquets de Tarragona van deixar per al final el millor castell de la jornada, el 3 de 8, amb els nervis propis d’una estrena. També es tractava de la primera estructura de vuit pisos feta enguany per una colla tarragonina.

Per la seva banda, la Jove va deixar els castells de 8 per una altra ocasió i va optar pel 4 de 7 amb l’agulla, un castell que ja han completat cinc vegades enguany. Els Xiquets del Serrallo, aquest cop sí, es van apuntar el primer 3 de 7 de la temporada, un pèl tremolós, mentre que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau descarregaven un 4 de 7 de postal. Els del Serrallo van completar les rondes de castells amb el 4 de 6 amb l’agulla. Per acabar, les colles van optar per fer diversos pilars de 4 i de 5 per signar la seva participació a la diada, alguns amb banderes i missatges reivindicatius inclosos.

La propera cita conjunta

El tradicional Cant dels Segadors va servir per tancar definitivament la diada de Sant Jordi d’enguany. Les quatre colles tarragonines es tornaran a trobar a plaça a la diada de Sant Joan, a la plaça de la Font, el proper 24 de juny, i ja hauran tingut l’oportunitat de seguir rodant estructures i castellers.

El 3 de 8 dels Xiquets de Tarragona

Castells d'estrenes 'a la tarragonina'Gerard Martí.

El 9 de 7 de la Jove de Tarragona

Castells d'estrenes 'a la tarragonina'Colla Jove

El 4 de 7 amb el pilar al mig dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

Castells d'estrenes 'a la tarragonina'

El 3 de 7 dels Xiquets del Serrallo.

Castells d'estrenes 'a la tarragonina'Gerard Martí

tracking