Diari Més

Patrimoni

La tanca d'obra al Circ de Sedassos segueix al lloc deu mesos després

El juny de l’any passat l’Ajuntament va anunciar que posaria una estructura per evitar l’accés

La tanca d'obra, col·locada fa deu mesos, segueix dificultant la bona visió del monument.

La tanca d'obra al Circ de Sedassos segueix al lloc deu mesos desprésDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de juny de l’any passat l’Ajuntament va anunciar la finalització de les obres de recuperació i integració urbanística del tram de grades del Circ romà localitzat a la plaça dels Sedassos, un cop va recepcionar el resultat del projecte. De manera provisional, es va instal·lar una tanca d’obra per evitar que la gent accedís a l’interior del monument. El dia 19 d’aquell mes es va anunciar la futura col·locació de càmeres de vigilància per evitar actes vandàlics, així com la instal·lació d’una tanca definitiva. Han passat deu mesos de la visita d’obres que va conduir la regidora de Patrimoni, Begoña Floria, i la tanca d’obra provisional segueix al mateix lloc.

En aquella ocasió, Floria va declarar que, en el decurs d’unes setmanes, es procediria a instal·lar una tanca per protegir el monument i dificultar l’accés a les restes patrimonials, així com la voluntat de posar càmeres de vigilància «enfocades únicament al recinte», amb l’objectiu de controlar la possible realització d’actes vandàlics contra aquest element patrimonial del centre de Tarragona.

La presència de la tanca d’obra dificulta la bona visió del monument, mentre que gent que passa per davant declara que fa lleig i genera una imatge de deixadesa, més tenint en compte que el Circ és un dels monuments romans que forma part del llistat declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. A més la llei catalana del Patrimoni estableix que els monuments han de ser perfectament visibles i que no hi hagi elements pertorbadors.

tracking