Diari Més

Economia

L'Ajuntament de Tarragona va recaptar 5,6 milions el 2018 a través dels aparcaments

Els ingressos de l’AMT es van incrementar un 3,5% i també els beneficis que creixen un 8,4%

El nou pàrquing dissuassiu de l'Horta Gran, al costat del pont del Francolí, en una imatge del passat 18 d'abril.

L'Ajuntament de Tarragona va recaptar 5,6 milions el 2018 a través dels aparcamentsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tarragonins van gastar-se l’any passat un total de 5,6 milions d’euros en aparcar el seu cotxe a la ciutat. L’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) va recaptar el 2018 aquests diners a través dels aparcaments tancats i els parquímetres (2,8 milions) i l’àrea regulada d’aparcaments als carrers de la ciutat (2,7 milions). És la xifra oficial de l’AMT que en el darrer consell d’administració de l’empresa celebrat el passat mes de març va aprovar els seus comptes anuals. Els ingressos de 2018 augmenten un 3,5% respecte als de 2017, quan el consistori va ingressar 5,5 milions d’euros.

Els beneficis de l’AMT durant l’any passat va ser de 730.000 euros, un 8,4% més respecte a la xifra de 2017. L’empresa municipal destinarà aquests diners com a provisió de fons «per afrontar les properes inversions previstes per l’empresa», com ara la renovació de la maquinària dels set aparcaments tancats gestionats per l’empresa i «l’ampliació i adequació» de l’aparcament dissuasiu del cementiri. Recentment, l’Ajuntament va traslladar les barreres de l’antic pàrquing Battestini (ara, convertit en carrer) a l’aparcament interior de l’avinguda Catalunya, el més afectat per les deficiències de les seves barreres que havien quedat obsoletes. La gerència de l’AMT ja contempla des del setembre passat, renovar les màquines dels vuit aparcaments interiors.

El 2018, el nombre de places en aquests aparcaments era de 2.575. A l’àrea regulada, que comprèn les zones blaves, verdes i taronges, hi ha espai per aparcar 5.129 cotxes. La zona blava té 1.149 places, la verda 2.917 places i la taronja disposa d’un total de 1.063 places.

Les despeses d’explotació de 2018, és a dir, les despeses de l’empresa perquè l’empresa funcioni, va ser de 4,9 milions d’euros que l’Ajuntament desglossa de la següent manera: 1,8 milions en despesa de personal, 2,9 milions en «altres despeses d’explotació» i 367.000 euros en amortització de l’immobilitzat.

L’Ajuntament segueix augmentat les places d’aparcament i només fa una setmana obria el nou pàrquing dissuasiu de l’Horta Gran, localitzat al costat del pont del Francolí de l’avinguda de Roma. Aquest aparcament costa un euro diari i disposa de 220 places de zona taronja. La ciutat contempla un total de 1.000 places en pàrquings dissuasius. També s’ha instal·lat un semàfor i un pas de vianants a la carretera de València. Els usuaris d’aquest aparcament explicaven el passat dijous en un article a aquest diari que el pàrquing hauria de ser gratuït, tot i que també opinen que aquest preu es podria fer extensible a tots els aparcaments de la ciutat.

tracking