Diari Més

Tradició

Els pastissers esperen vendre unes 40.000 mones a les comarques tarragonines

Els preus, de mitjana, oscil·laran entre els 34 i els 40 euros el quilo

Grans i petits han menjat la xocolata.

La gent gaudeix de la Mona a Tarragona (2)Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gremi d’Artesans Pastissers de la demarcació de Tarragona es mostra optimista i confia que enguany es vendran entre 35.000 i 40.000 mones a la demarcació. El president del gremi, Josep Gonzàlez, explica que han rebut més comandes anticipades, sobretot de figures de xocolata, que van guanyant terreny als pastissos. «El pastís baixa una mica perquè cada vegada s’agafen peces de xocolata més maques i grans, i això en dispara el preu», apunta. D'entre les figures de xocolata, els motius més demanats estan relacionats amb el videojoc Fortnite i els gossos de la Patrulla Canina. Tot i això, les figuretes castelleres i les que tenen a veure amb el procés també es tornaran a fer un lloc en moltes taules del territori.

En la línia del què expressaven els presidents del gremi a Girona i Tarragona, Gonzàlez s’ha mostrat convençut que els pastissers artesanals acabaran «guanyant la batalla» a la «competència deslleial» de la indústria pastissera. «La gent s’adona que tanta química a la pastisseria i a la cuina en general no és bona i acaba donant problemes, i que l’alimentació sana la garanteixen els professionals», reflexiona el president del gremi davant la proliferació de mones i figures en supermercats.

Les mones més demanades a les pastisseries tarragonines continuen sent les de crema pastissera i fruites, tot i que les tradicionals de brioix amb ou van a l’alça. «És feina dels padrins fer que les tradicions es mantinguin», reivindica el president del gremi. Al territori també destaquen les mones de mantega i els pastissos recoberts de xocolata. Els preus, de mitjana, oscil·laran entre els 34 i els 40 euros el quilo.

tracking