Diari Més

L'Ajuntament atorgarà la Medalla de la Ciutat 2019 a la Cooperativa Obrera Tarraconense

El reconeixement s'atorga a persones o entitats que han fet una continuada labor en benefici de la ciutat

Imatge de la seu de la Cooperativa Obrera Tarraconense.

L'Ajuntament atorgarà la Medalla de la Ciutat 2019 a la Cooperativa Obrera TarraconenseGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona atorgarà la Medalla de la Ciutat a la Cooperativa Obrera Tarraconense, tal com va acordar el Consell Plenari del passat 10 d’abril. Aquest distintiu s’atorga a persones o entitats que han fet una continuada labor en benefici de la ciutat. És el màxim reconeixement que pot atorgar el consistori i s’atorga un cop a l’any.

La Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) es va constituir el 1904 i es consolida el 1919 amb la construcció de l’edifici i l’obertura de la botiga, el cafè i el forn. L’1 de maig de 2019, l’emblemàtic equipament commemora els 100 anys d’història.

L’existència d’un arxiu documental a la COT ha permès resseguir l’evolució de l’entitat dins del moviment cooperatiu català. Als locals de la Cooperativa s’han aplegat corals, colles sardanistes, castellers, clubs esportius i també han servit per activitats polítiques, sindicals i socials. La seva història mostra que va ser una iniciativa d’associació popular típica de la riquesa de la societat civil catalana.

La finalitat i objectius de l’entitat són la programació estable i d’activitats formatives vinculades a la promoció cultural. Així doncs, l´entitat compleix la doble funció de servir d’aixopluc a diferents entitats ciutadanes i a la vegada generar tot un seguit d’activitats culturals. Al llarg de la seva trajectòria s’ha consolidat com un ens cultural de referència de la ciutat de Tarragona i del territori.

tracking