Diari Més

Comerç

Tarragona estudia que tots els comerços puguin obrir els diumenges

La categoria de Zona d’Interès Turístic, diu Ferrando, requereix «consensos» entre els empresaris

Locals tancats al carrer Unió, en una imatge d'arxiu.

Tarragona estudia que tots els comerços puguin obrir els diumengesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha encarregat un estudi per avaluar els avantatges i inconvenients que la ciutat esdevingui Zona d’Interès Turístic i tots els comerços puguin obrir els diumenges. Actualment, només ho poden fer els establiments inferiors de 300 metres quadrats i que siguin una petita o mitjana empresa (PIME). Si finalment, la Generalitat atorga aquesta característica a la ciutat, les grans superfícies i centres comercials –principals impulsors d’aquesta iniciativa– també podran obrir les portes en dies festius.

La regidora de Comerç, Elvira Ferrando, explica que és necessari arribar a grans «consensos» entre tots els empresaris. Pels petits locals, explica, representa un «sacrifici», ja que dificulta la conciliació laboral pels empresaris.

Ara, només poden obrir el diumenge els comerços de la Part Alta i els de menys de 300 m2. Recentment, el consistori ha renovat fins al 2022 la llicència que permet aquesta circumstància.

Tarragona vol aprofitar l’auge d’arribada dels creueristes a la ciutat per impulsar el teixit comercial. Enguany, el Port espera rebre fins a 37 creuers carregats de turistes que representen un important impacte econòmic per a la ciutat. Els vaixells arriben en diumenge i, de moment, quan arriben a Tarragona es troben les botigues tancades. Aquest any es preveu un rècord en nombre de creueristes que podrien superar els 100.000.

Ferrando recorda que l’Ajuntament va crear fa anys la Zona d’Acolliment de Creueristes, amb el compromís de 41 comerços que obrissin les botigues el dia que arribaven creueristes. La regidoria de Comerç pretén aprofitar l’arribada de potencials clients que són els turistes. Si l’estudi ho justifica, el consistori demanarà a la Generalitat que li concedeixi aquesta característica. Ferrando també indica la importància que de treballar conjuntament amb el Port, que és el que més ha crescut en nombre de creueristes a tot l’Estat. Segons informava fa unes setmanes Tarragonaport.com, de les 28 autoritats portuàries que formen el sistema portuari espanyol, Tarragona va marcar un percentatge de millora del 91% passant de 51.394 passatgers moguts el 2017, als 98.141 de 2018. La gran evolució de passatgers es va potenciar a partir de 2017, quan va començar a operar Costa Cruceros.

tracking