Diari Més

Pablo Casado, a Tarragona, promet posar ordre a Catalunya, que «mai serà independent»

El líder del Partit Popular reuneix 150 persones en un míting a la Casa Canals

Casado durant el seu acte electoral a Tarragona.

Pablo Casado, a Tarragona, promet posar ordre a Catalunya, que «mai serà independent»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP i candidat a la presidència del Govern, Pablo Casado, ha promès aquest dimecres que si governa «posarà ordre i recuperarà la legalitat» en terres catalanes i ha garantit que, amb ell de president, Catalunya «mai serà independent».

En un míting davant unes 150 persones a Tarragona en la seva primera visita a Catalunya en aquesta campanya, el líder del PP ha assegurat que si recupera el Govern propiciarà el retorn de les 3.000 empreses que se'n van anar durant l'últim trimestre del 2017 i fomentarà que s'»expedienti» els professors que adoctrinin, entre d'altres mesures.

El líder del PP també ha garantit que, si TV3 prossegueix «amb la seva propaganda» a costa dels impostos dels catalans, «es tancarà».

«Vull ser el president de tots, no vull un apartheid a Espanya (...). I anem bé, guanyarem, a governar i a recuperar el futur, la concòrdia, la llibertat i la prosperitat d'aquesta terra meravellosa», ha dit Casado en al·lusió a Catalunya.

Casado ha recordat que ETA va assassinar dos regidors del PP català i ha afegit: «Ara, quan sembla que des dels partits radicals a Catalunya es reivindica la història més tenebrosa d'aquesta terra meravellosa, com Terra Lliure, aquesta petició de llibertat té molt més sentit».

El líder del PP ha comentat que la seva decisió de recuperar la legalitat a Catalunya «no és una amenaça d'opressió, sinó una oferta d'alliberament».

«No volem una guerra de balcons o de pancartes», ha dit Casado, que ha insistit que aspira a ser un president «de tots», també «dels que diuen en pancartes 'tant de bo vingui Terra Lliure i us mati'».

«Les enquestes no reflecteixen la força tranquil·la però imparable del PP», ha assegurat el líder popular, acompanyat pel president del PPC, Alejandro Fernández, i el cap de llista per Tarragona, Jordi Roca.

Casado ha tornat a alertar que el PSOE no dubtarà en aliar-se amb els independentistes per mantenir-se en el Govern. «Volem tenir un Govern amb Pablo Iglesias com a ministre d'Interior, amb Puigdemont d'Exteriors, amb Torra d'Administracions Públiques i amb Otegi de Justícia?». «No», ha sentenciat a l'uníson el públic.

També durant el míting, Casado ha garantit que prohibirà els ultratges a la Corona i aplicarà la llei d'estabilitat pressupostària per «tancar» el Consell per la República.

«Recuperem la Catalunya sensata, del seny», ha proclamat Casado, que ha garantit que «Catalunya mai ha estat independent i amb mi de president mai ho serà», ha dit.

D'una altra banda, Casado, igual que va fer ahir, ha instat el candidat socialista, Pedro Sánchez, a què «doni la cara i no sigui tan covard» i accepti un 'cara a cara' entre tots dos.

El míting de Casado ha discorregut sense incidents, si bé durant uns moments s'ha escoltat lleument una cassolada en contra de l'acte del PP.

En resposta a aquestes protestes, Casado ha dit que com a president també volia servir «a la gent que està tan frustrada de ser independentista. Crear feina per a ells, millorar l'educació per a ells. Vull ser el president de tots», ha dit als qui feien sonar les seves cassoles.

tracking