Diari Més

Els Natzarens celebren el tradicional viacrucis a Sant Francesc

Una processó amb tres misteris va recórrer els principals carrers de la Part Alta ahir a la tarda

El misteri Jesús Natzarè saluda el Sant Crist a les escales de l'església de Sant Francesc, on es va iniciar la processó.

Els Natzarens celebren el tradicional viacrucis a Sant FrancescGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Francesc va ser, un any més, el punt de trobada de la Reial Germandat de Jesús Natzarè. Els confrares d’aquesta entitat i d’altres que integren l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona van dur a terme al seu interior un viacrucis, previ a l’inici d’una processó que va recórrer els principals carres de la Part Alta. La comitiva va començar el recorregut a les 20 hores, amb l’acompanyament dels misteris El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures, presidit pel Sant Crist i l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. Partint de la Rambla Vella, els participants en la processó es van dirigir cap a la plaça de la Font i, des d’aquest punt, cap a Cos del Bou , plaça del Rei, Santa Anna, plaça del Fòrum i carrer Merceria, per regressar a Sant Francesc pel Carrer Major.

Els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist van obrir la marxa i un grup de penitents, amb la creu al coll i el Sant Crist, van iniciar la processó en companyia del Cor d’Aspirants, la Banda Infantil de Timbals i la Banda de Cornetes, Gaites i Timbals de la Reial Germandat de Jesús Natzarè. La comitiva també va comptar amb l’acompanyament d’una formació musical de ministers. Un any més, centenars de fidels –i també turistes de pas per Tarragona– es van aplegar al llarg del recorregut per gaudir d’una de les processons més tradicionals de la ciutat. De fet, la Reial Germandat de Jesús de Natzaret va ser fundada l’any 1903. La història de la germandat va començar l’any 1835 amb una imatge del Natzarè que es guardava a l’església de Sant Francesc i que va ser salvada de la destrucció a mans dels moviments antireligiosos per Tecla Ricomà i Rufí. El seu fill, l’arquitecte Ramon Salas i Ricomà va promoure la fundació de la germandat.

Processó del Dolor

L’activitat programada per avui, dimecres, en el marc de la celebració de la Setmana Santa, se centrarà en la tradicional Processó del Dolor, que s’iniciarà a les 19.30 de la tarda a l’església de Sant Joan, organitzada per la Germandat Nostre Pare Jesús de la Passió. Entre les 17 i les 18.30 hores tindrà lloc l’anada a la processó de passos de les cinc congregacions que hi participaran. Els punts de sortida dels misteris seran les esglésies de Sant Miquel del Pla i de Natzaré, i el punt de trobada serà davant de Sant Agustí. Des d’aquest punt, misteris i confrares es dirigiran fins a la Mitja Lluna, punt de partida de la Processó del Dolor. Els misteris que intervindran seran l’Oració de Jesús a l’Hort (La Salle), La flagel·lació (Puríssima Sang), Ecce-Homo (Sant Ecce-Homo), La segona caiguda (Natzarens) i Jesús de la Passió (Nostre Pare Jesús de la Passió).

Dels actes previstos per demà, Dijous Sant, sobresurt el viacrucis de la Germandat del Sant Ecce-Homo, que s’iniciarà a les 23.45 de la nit a l’avinguda María Cristina i es dirigirà fins al Santuari de Loreto per l’antic camí del Llorito. Els voluntaris que ho desitgin portaran a espatlles el Crist de la germandat al llarg del recorregut.

Tres misteris i el Sant Crist van participar en la processó de la Reial Germandat de Jesús Natzarè.

Els Natzarens celebren el tradicional viacrucis a Sant FrancescGerard Martí

tracking