Diari Més

Seguretat Ciutadana

El Barri del Port proposa canviar la ubicació de les càmeres de seguretat

El 78% dels participants en una enquesta diu que no se sent més segur per la seva presència

Càmeres de vigilància al carrer Apodaca, que van ser instal·lades el mes de juny del 2017.

El Barri del Port proposa canviar la ubicació de les càmeres de seguretatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Carme Puig, considera que les càmeres de vigilància localitzades als carrers Apodaca –amb plaça dels Carros– i Sant Miquel haurien de ser traslladades a altres espais més conflictius de la Part Baixa. Puig ha manifestat a aquesta redacció que «les càmeres van ser reivindicades a causa dels problemes que, fa anys, ocasionava l’oci nocturn, i actualment seria bo posar-les als carrers Lleó, Mar, Smith i trams de Reial», va dir.

Aquesta és una de les conclusions a què s’ha arribat com a resultat d’una enquesta realitzada pel Blog del Barri del Port. Segons la consulta, en la qual han participat 177 veïns, el 78% dels participants van afirmar que les càmeres de vigilància actuals no els genera més sensació de seguretat, mentre que el 22% va dir que se sentien més segurs amb la seva presència. Els veïns són partidaris d’incrementar la presència policial en els carrers del barri.

Puig va explicar que les càmeres estan ubicades «en espais oberts» i tot i complir «una bona funció, perquè gràcies a elles puntualment s’ha pogut agafar a gent», hi manquen «en altres carrers del barri». La presidenta de l’associació de veïns va assegurar que «cal més vigilància i més càmeres», i va remarcar que és la ubicació de les actuals el que qüestiona el resultat de l’enquesta.

Robatoris i afectació a cotxes

Des de fa uns mesos, l’entitat veïnal denuncia la gran quantitat de successos que es produeixen al barri, com robatoris, ocupacions d’habitatges i trencament de vidres aparcats en els carrers del barri.

Per altra banda, en els pròxims dies, l’associació de veïns remetrà a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, un llistat «amb noves propostes» dirigides a millorar la seguretat al barri, en termes generals, no només pel que fa a robatoris i atacs a vehicles. Entre altres mesures, l’entitat reivindica «una actuació urgent per millorar el clavegueram, de manera especial al carrer Smith, fer voreres al voltant de l’estació de trens, més enllumenat públic en determinats carrers i treballar contra l’ocupació de locals comercials i pisos».

Fa temps que l’associació de veïns reclama la intervenció de l’Ajuntament per millorar diversos aspectes socials i urbanístics del barri, fins al punt d’haver-la expressat en sessions del plenari municipal.

tracking