Diari Més

Societat

Tarragona farà un recompte de persones sense sostre la nit del 14 de maig

L’Ajuntament fa una crida als ciutadans perquè participin com a voluntaris en l’acció, que ja es va dur a terme el 2017

Imatge d'arxiu d'una acció feta a causa de les baixes temperatures amb els sense sostre a Tarragona

Tarragona localitza 49 persones sense sostre durant la campanya de recompteMauri Fernández | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nit del 14 de maig es durà a terme un recompte a Tarragona de persones que es troben sense sostre, que pernocten als carrers o que aquella nit utilitzin alguns dels recursos adreçats a persones sense sostre de la ciutat. L’Ajuntament de Tarragona fa una crida als ciutadans perquè col·laborin com a voluntaris en aquesta acció, que té com a objectiu conèixer quina és la situació actual i desenvolupar accions i projectes que donin resposta per poder fer-hi front.

Aquelles persones que vulguin fer-se voluntàries han d’inscriure’s a través del web de l’Ajuntament. Els voluntaris, que rebran una formació prèvia i un diploma de participació, s’organtizaran en petits grups als quals se’ls adjudicarà una zona de la ciutat i un responsable. L’únic requisit per participar-hi és ser major d’edat.

Aquesta acció és una iniciativa de la Xarxa d’Atenció Integral de Persones sense Llar, impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona, conjuntament amb l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càrites Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d'Execució Penal a l'Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d’Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

Aquesta serà la segona edició del recompte de persones sense sostre que es fa a la ciutat, ja que el 4 de maig del 2017 es va fer per primera vegada amb un resultat de 47 persones sense llar. Amb aquesta acció, Tarragona se suma a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu The European end street Homelessness.

tracking