Diari Més
Sergio del Campo Estaún

Candidat al Congrés dels Diputats per Ciutadans

«Si Torra compleix el que diu la Constitució, no s'haurà d'arribar al 155»

El cap de llista de Ciutadans a les generals per Tarragona diu que «veig al PP i a Vox ancorats en el passat, però el PSOE vol desenterrar Franco»

Sergio del Campo va guanyar les primàries a Tarragona, amb el 92 per cent dels vots emesos.

«Si Torra compleix el que diu la Constitució, no s'haurà d'arribar al 155»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Quines propostes té Ciutadans per la província de Tarragona?

—Portar el màxim que es pugui pel que fa a infraestructures. L’A-27 és urgent i cal connectar-la amb l’A-2 per poder treure mercaderies i hem aconseguit el compromís d’invertir 3.000 milions d’euros per al Corredor Mediterrani fins al 2025. Tots estem d’acord en posar en marxa les xarxes tancades per a la química. També hem de portar inversions per les rodalies i tenir en compte que, a finals del 2019, s’acaba la concessió de l’AP-7 i s’han de prendre mesures coherents pel manteniment de les autopistes. Ens preocupa el despoblament en tot el sud de Tarragona. Volem baixar l’IRPF fins un 60 per cent en les poblacions més afectades.

—Quina és més prioritària?

—Tant si estem al Govern com a l’oposició, és el Corredor Mediterrani. Cal tenir-lo actiu com més aviat millor. És una prioritat de país. En l’àmbit social, les pensions. mitjançant el Pacte de Toledo. A la nostra província hi ha prop de 170.000 pensionistes. Nosaltres apostem per la igualtat de tots els espanyols. S’ha d’arribar a un pacte sobre les pensions, una qüestió que hauria d’estar superada.

—La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Madrid, Begoña Villacís, va fer declaracions sobre el turisme que acull Salou, dient que és de borratxera, i vostè va haver de sortir al pas. En campanya electoral, tot és possible?

—Tot el que dic, intento que es compleixi. Penso que no tot val a la política. En el cas de Begoña, ja ho vaig comentar. A vegades, a la resta d’Espanya Salou surt més pel Saloufest i van ser un error les seves declaracions. Begoña es va posar en contacte amb l’alcalde de Salou. No hi va haver cap mala intenció.

—La tarragonina Lorena Roldán pot convertir-se en la dona forta de Ciutadans a Catalunya, tenint en compte que Inés Arrimadas anirà al Congrés?

—Inés no marxa de Catalunya i tant debò la tinguem a Madrid. Desconec el pes que tindrà Lorena al Parlament, però està sobradament preparada. No sóc objectiu, ja que som amics.

—La proliferació de candidatures, perjudica o beneficia la seva llista?

—Miro les enquestes de reüll i no me’n refio. Diuen que Ciutadans treu un escó a Tarragona. Si n’hi ha més partits, es reparteix més el vot i nosaltres intentarem perdre el menys possibles. Estem animats i lluitarem pels vots.

—Tornar a aplicar l’article 155 és la solució a la situació de Catalunya?

—No. És la conseqüència d’un incompliment. Es va aplicar perquè es va incomplir la llei. Hauria d’aplicar-se de nou si s’incompleix la llei, però no és la solució. Si entrem al Govern, requerirem a Torra que compleixi la llei. La solució contra el nacionalisme és lluitar socialment i políticament per desmentir el nacionalisme. És mentida que Espanya ens robi. Cal lluitar contra les mentides i fer complir les lleis. El nacionalisme va dopat. Forcadell anava molt forta al Parlament i al judici va dir que tot era una broma. S’han de canviar les dinàmiques.

—I no podria produir-se un efecte contrari i generar-se major crispació?

—Si Torra compleix el que diu la Constitució, no s’haurà d’arribar al 155. Jo tinc amics independentistes i no passa res. No crec que el 155 sigui la solució.

—Si Pedro Sánchez no necessita els partits independentistes per a governar, però sí de suports de partits com a Ciutadans, estaria conforme amb pactar amb el PSOE?

—Pedro Sánchez i el PSOE s’han inhabilitat per pactar amb nosaltres. A Catalunya s’ha donat un cop a la democràcia i això és un abans i un després. No podem anar de la mà de Pedro Sánchez, qui sí va de la mà de Bildu i dels partits independentistes. Hem allargat la mà al PP per fer un govern constitucionalista i mirar al futur com a Andalusia.

—El preocupa una Espanya decantada cap a la dreta i l’extrema dreta i allunyada de posicions de centre o, per contra, creu que és el millor que li pot passar a l’Estat?

—El millor que pot passar és que hi hagi un govern encapçalat per Albert Rivera des del centre i hem demostrat que ho podem fer. Hem lluitat per mesures socials que afecten la classe mitjana.

—En democràcia, dir que cal tirar al president del Govern no és una frase excessivament contundent?

—És una metàfora. El que es vol dir és que s’ha de canviar el president.

—Què opina de la campanya que estan fent PP i Vox?

—Sento parlar de l’avortament, de portar armes, de baixar les pensions, i em fa por. Hem de parlar del que preocupa la gent, de les pensions, de la feina. Els veig ancorats en el passat. Hi ha temes que estan tancats, però el PSOE parla de desenterrar Franco. El millor projecte de canvi és el nostre.

—Digui’m un motiu pel qual l’elector de Tarragona ha de votar-li a vostè.

—Hem demostrat que som útils per Tarragona. Hem fet un lobby a favor de la província de Tarragona, posant-la per davant del partit.

Aragonès establert a Tarragona

Sergio del Campo Estaún va néixer a Saragossa el 23 d’octubre del 1981. Va traslladar la seva residència a Tarragona el 2007. El candidat de Ciutadans al Congrés és diplomat en Relacions Laborals, llicenciat en Ciències del Treball i subinspector laboral de treball i seguretat social. Ha estat diputat en les legislatures XI i XII. Del Campo ha estat portaveu de la Comissió de Treball, Migracions i Seguretat Social i de la Comissió d’Ocupació i Seguretat Social.

tracking