Diari Més

Politica

Pedro Sánchez no es presentarà al 26 de maig tot i tenir quatre ofertes

L’exregidor de Cs, que va rebre la trucada de Lliures, Esquerra en Positiu, Som Identitaris i Alternativa Mediterrània, seguirà «treballant per la ciutat»

Pedro Sánchez, durant l'últim ple de l'Ajuntament el passat 10 d'abril.

Pedro Sánchez no es presentarà al 26 de maig tot i tenir quatre ofertesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor no adscrit Pedro Sánchez no es presentarà a les eleccions municipals del 26 de maig per cap altre partit malgrat l’oferta que li han fet quatre partits per formar part de la seva candidatura. Des que va abandonar el grup de Ciutadans el passat 3 d’abril –després que el seu portaveu, Rubén Viñuales, prescindís d’ell per a la llista electoral– Sánchez ha rebut la trucada de Lliures, Esquerra en Positiu, Alternativa Mediterrània i Som Identitaris, el partit del polític d’extrema dreta Josep Anglada, fundador de Plataforma per Catalunya.

Tot i que el termini per presentar les candidatures finalitza el 22 d’abril, Sánchez ha rebutjat totes les ofertes. Un dels motius, explica, l’exregidor de Cs, és que es va assabentar només fa tres setmanes que Viñuales no comptava amb ell i que, en el seu lloc, preferia un perfil més tècnic. El número 2 de Viñuales serà el diputat del Parlament Javier Domínguez.

D’aquestes formacions, la més coneguda és Lliures, formada per antics membres de Convergència Democràtica i Unió Democràtica i fundada per l’exconseller Antoni Fernández Teixidor en el govern de Jordi Pujol. Alternativa Mediterrània és un modest partit sorgit a Cambrils i Esquerra en Positiu es presenta a importants ciutats catalanes com Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

«No m’ha donat temps de recollir informació d’altres partits per veure el projecte que tenen per la meva ciutat», explicava ahir el regidor no adscrit a aquest diari. «No vull tornar a equivocar-me. Porto 30 anys treballant per la ciutat i ho vull seguir fent», assenyala.

Sánchez analitza aquests dies l’actualitat política municipal des de la perspectiva que dona el fet de no forma part de cap formació. «Aquesta tranquil·litat de la independència com a càrrec públic em dona una gran virtut per visualitzar a qui valorar», apunta. Mirant al retrovisor, el regidor aprofita per demanar «perdó» als seus votants per no haver entrat al govern socialista tal i com l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va oferir a Viñuales el 2015. «Això va deixar Tarragona hipotecada quatre anys més», manté.

Sánchez recopila aquestes setmanes la informació d’aquests quatre anys de legislatura per estudiar què han fet els seus companys al plenari i què proposen de cara al següent mandat. En els propers dies farà públic a quin partit mostra el seu suport el 26-M.

El regidor no s’atreveix a pronosticar quants possibles vots podria perdre Cs (en cas que en perdi) després que hagi marxat. Sobre Viñuales, «a qui estimo com a un fill», apunta que no li desitja «cap mal» i espera que «tant de bo pugui seguir amb el seu projecte polític». «En política», assenyala «si no contradius a ningú i ets una ovelleta fidel pots seguir treballant», conclou.

Beatriz Pérez deixa la política

La regidora no adscrita Beatriz Pérez tampoc es presentarà al 26-M. Pérez, que el 2017 va abandonar Ciutadans per discrepàncies amb el partit, assegura que no hi ha cap projecte en el qual se senti «identificada». Com Sánchez, també ha rebut la proposta de Lliures per formar part de la seva llista. La regidora creu que quan va entrar a Ciutadans, aquest era socialdemòcrata i lamenta que, anys després, hagi virat cap a la «dreta». Actualment és la gerent de l’Acadèmica Gastronòmica de Tarragona i no tanca la porta a tornar a la política. Guillem Andrés

tracking