Diari Més

Mario Soler Santos ocuparà el lloc de la seva mare a la llista electoral del PSC a Tarragona

Segons el primer secretari del PSC, el fill de la difunta Ana Santos ocuparà el mateix lloc a la llista que la seva mare, el sisè

Mario Soler, fill de la desapareguda Ana Santos, serà el sisè a la llista del PSC.

Mario Soler Santos ocuparà el lloc de la seva mare a la llista electoral del PSC a TarragonaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mario Soler Santos, fill de la regidora de Polítiques per la Igualtat i Serveis a la Persona, Ana Santos, qui va morir el passat dimecres a causa d’una greu malaltia, ocuparà el número 6 de la candidatura socialista –la mateixa posició que ocupava la seva mare– per l’Ajuntament de Tarragona a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. El primer secretari de l’agrupació del PSC a Tarragona, Santiago Castellà, assegura que la proposta ha estat iniciativa de l’alcalde i cap de llista de la formació, Josep Fèlix Ballesteros, i aprovada per l’executiva del partit i per la mateixa candidatura.

Tot i que només té 24 anys, Mario Soler Santos «és una persona molt capacitada, estudia Administració i Direcció d’Empreses i parla diferents idiomes, està molt preparat», segons Santiago Castellà.

La decisió es va prendre després de la mort de la seva mare, fa uns dies i després de consultar-ho a la família. Tot i que la seva entrada a la candidatura trencarà la llista cremallera dels socialistes –en la qual s’alternen homes i dones– «l’excepcionalitat d’aquesta situació ho requereix», apunta Castellà. En cas d’accedir al plenari, Mario Soler Santos esdevindrà el regidor més jove del consistori i, probablement, del territori. «Tothom sap de la seva enteresa, no és cap desconegut, estudia a la Universitat Rovira i Virgili, és molt conegut a la ciutat. Serà un molt bon homenatge a la seva mare i li fa molta il·lusió», afegeix Santiago Castellà.

El lloc al plenari quedarà buit

D’aquí fins al final del mandat, el seient d’Ana Santos quedarà buit. Així ho ha decidit el PSC, després de veure que no quedava temps per a què un altre membre de la llista presentada el 2015 assumís el càrrec, així com les seves responsabilitats. Castellà afegia que es tracta d’una decisió presa també per «simbolisme». «Ho preferim així», apuntava en declaracions al Diari Més. Tot i que el darrer plenari ja es va celebrar, just el dia en què es feia pública la defunció d’Ana Santos, es va haver de suspendre i encara no s’ha fet públic si es reprendrà.

tracking