Diari Més

Municipal

La CUP planteja desobeir l'exempció de l'IBI de l'església

El consistori deixa d’ingressar 800.000 euros

Per primer cop, la Catedral serà escenari d'una jornada de donació de sang.

La Catedral acollirà per primera vegada una donació de sangCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP va proposar ahir una consulta ciutadana sobre l’exempció del pagament de l’Impost de Bens Immobles (IBI) de l’església. Un informe municipal sosté que l’Ajuntament deixa d’ingressar 800.000 euros cada any a causa d’aquest benefici fiscal del que gaudeix l’Església, fruit d’un acord entre l’Estat i el Vaticà el 1979.

La CUP, que s’oposa a aquest «privilegi» de les entitats catòliques, vol plantejar als tarragonins si el govern municipal ha de seguir obeint aquest acord o si ha de desobeir. «Implica un greuge comparatiu que determinades institucions no paguin res», explicava ahir la portaveu cupaire Laia Estrada. Per la regidora anticapitalista és «incomprensible» que el PSOE no hagi derogat aquest acord. Estrada creu que, ara, cal «analitzar» els 130 edificis religiosos per comprovar que, en efecte, tenen activitat de culte religiós i que estiguin «emparades en l’acord». «No té sentit que l’alcalde justifiqui la construcció d’un nou pla urbanístic que trinxa l’anella verda dient que necessitem més IBI i que no obligui a l’església a què el pagui», afirma Estrada.

Per tal de garantir la «laïcitat» del consistori, la CUP també exigeix als regidors que no participin en els espais reservats per a ells als actes religiosos com ara les processons de Setmana Santa que aquests dies omplen els carrers de la ciutat. El membre de l’assemblea local, Jordi Martí, creu que, «evidentment», els regidors poden tenir els seus sentiments, però que cal separar els «afers privats» de la part pública. Martí denuncia una «connivència» estranya entre la política i l’Església que provoca que els polítics no critiquin declaracions polèmiques de l’arquebisbe de Tarragona com les que va fer en al·lusió als suposats abusos de mossens al territori i que Jaume Pujol va atribuir a «un mal moment».

tracking