Diari Més

Urbanisme

Nou pas endavant per la construcció d'habitatges al voltant del Nàstic

El club destinarà els beneficis que el reporti l’operació a finançar la Ciutat Esportiva

Espai afectat per la futura construcció de 520 habitatges, del que s'ha d'excloure el Nou Estadi.

Nou pas endavant per la construcció d'habitatges al voltant del NàsticGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció de la futura Ciutat Esportiva del Nàstic en la zona d’influència de l’Anella Mediterrània, a Campclar, cobrirà el pròxim dimecres un nou tràmit. La Junta de Govern Local acordarà sol·licitar els informes previs a l’aprovació inicial, a organismes de les administracions que puguin estar afectats pel desenvolupament del Pla de Millora Urbana 34 (PMU 34) que incideixen en terrenys del Nàstic localitzats al voltant del Nou Estadi, com per exemple l’Agència Catalana de l’Aigua, la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat o Carreteres de l’Estat. Els diferents estaments han de donar el vistiplau al projecte presentat i, si es dóna el cas, plantejar les esmenes que s’hauran de tenir en compte.

La superfície bruta que ocuparà aquesta intervenció urbanística és de 124.200 metres quadrats. En total, es construiran un màxim de 60 habitatges per hectàrea fins a completar els 520 que inclou el PMU 34. El gruix dels edificis estaran ubicats entre la rotonda de la Via Augusta, les instal·lacions de la ITV i terrenys del Club Gimnàstic, entre els quals es troba el camp de futbol que ocupa l’espai que antigament va albergar la pista d’atletisme i l’aparcament de vehicles tancat. Amb els ingressos que es derivin d’aquesta operació urbanística, el club preveu finançar la construcció de la Ciutat Esportiva grana.

Floria: «És una prioritat»

La portaveu del Govern municipal, Begoña Floria, va manifestar ahir a aquesta redacció que el desenvolupament urbanístic del PMU 34 «és una prioritat» per al govern municipal i «és important per a la ciutat, perquè hi ha un dèficit d’habitatges». El que farà el dimecres la Junta de Govern Local serà donar llum verda a «demanar els informes sectorials del polígon», una acció burocràtica «necessària». El procés administratiu del PMU 34 «està força avançat», va dir Floria, qui va apuntar que confia que el projecte pugui ser aprovat en un termini de temps raonablement curt.

La construcció de 520 habitatges en aquesta zona del nord de Tarragona suposarà l’enllaç urbanístic de la Vall de l’Arrabassada amb el barri que, en un futur, es vol construir a la Budellera i que ha aixecat una forta polèmica tant en àmbits socials com polítics de la ciutat, que consideren innecessària aquesta operació urbanística que afecta una àmplia franja de terreny actualment verda i que discorreix en paral·lel al litoral costaner i a urbanitzacions com Cala Romana i Boscos de Tarragona.

Els propietaris

El Nàstic és el propietari del 45% de la superfície afectada, l’Ajuntament d’un percentatge idèntic, mentre que el 10% restant pertany a altres particulars. L’àrea que serà urbanitzada no inclou el Nou Estadi, on disputa els seus partits el primer equip de l’entitat grana.

El mes de març del 2017 el president del club, Josep Maria Andreu, va avançar a aquesta redacció que una part dels ingressos que obtingui el Nàstic per aquesta operació immobiliària es destinarà a la construcció de la Ciutat Esportiva. Per altra banda, el mes de juny de l’any passat la Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona va autoritzar l’Ajuntament a avançar els terminis de l’inici del projecte que encara s’està tramitant.

La futura Ciutat Esportiva disposarà d’un camp d’entrenament destinat al futbol professional. Aquesta serà la primera fase del projecte que es durà a terme. La segona, preveu la construcció de tres camps de futbol gespa artificial, destinats a la base i al futbol de formació, formada actualment per prop de 550 jugadors, mentre que la tercera consistirà a aixecar un edifici on el club albergarà diversos departaments com oficines, vestidors i gimnàs, entre altres dependències.

tracking