Diari Més

Novetats Editorials

El quilòmetre zero de Sant Jordi

L’editorial Cossetània porta aquest Sant Jordi una vintena de nous títols d’autors de la demarcació

Els autors del territori que aquest Sant Jordi presenten títols amb l'editorial Cossetània.

El quilòmetre zero de Sant JordiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot just fa sis anys, per Pasqua de l’any 2013, es presentaven al mercat editorial els dos primers volums de la col·lecció infantil El Patufet, escrita per Roger Roig i il·lustrada per Hugo Prades.

A dia d’avui la col·lecció, que es publica sota el segell de Cossetània Edicions, ja ha venut més de cent mil exemplars, i ha crescut amb altres sèries, com els llibres Patufet on ets?, en què els nens han de trobar personatges i objectes amagats en les il·lustracions. Precisament aquest Sant Jordi, Roig i Prades presenten Patufet on ets? Busca’m al Camp del Barça, editat com a producte oficial del club, en català, castellà i anglès.

Darrere d’aquest èxit hi ha Jordi Ferré, director de Cossetània, l’editorial vallenca nascuda l’any 1996 que a dia d’avui ja ha aconseguit consolidar exitoses col·leccions, com la del mateix Patufet, les guies d’excursionisme, els llibres de curiositats ‘De 100 en 100’ o les sèries de cuina. A més, el fons de Cossetània també inclou un extens catàleg d’autors del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

A les portes de Sant Jordi, Cossetània va celebrar el passat dijous una petita trobada a Tarragona amb els escriptors que presenten novetats editorials aquest any, amb temàtiques tan diverses com la narrativa, la investigació, o fins i tot la màgia. Així, a les parades d’aquest 23 d’abril s’hi podrà trobar per exemple El Gaudí que no ens han explicat, un treball d’investigació del riudomenc Joan Torres sobre la figura del genial arquitecte, que treu a la llum moltes dades fins ara desconegudes, o Generació #LoRiuÉsVida, d’Àlex de la Guia i Núria Caro, en què s’analitzen les lluites a les Terres de l’Ebre des que es va constituir la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). L’escriptor Joan Cavallé hi serà present per partida doble, d’una banda com a curador del quart volum de l’obra completa de Josep A. Baixeras, en aquesta ocasió dedicat a la seva producció teatral, i de l’altra amb el recull de narracions La ciutat i alguna gent que hi viu. Per la seva banda el periodista Antoni Batista estrena el seu darrer llibre, Clandestins, en què desgrana la lluita de les persones que van lluitar contra el franquisme des de la clandestinitat.

Cossetània Edicions forma part de 9 Grup Editorial, integrat també per Angle Editorial, Lectio Ediciones, Elmo Editorial i Quorum Llibres. En el marc de la presentació Jordi Ferré va assegurar que se senten molt satisfets amb els títols que el grup presenta aquest Sant Jordi i es va mostrar convençut que el fet que la diada s’escaigui en l’endemà de Dilluns de Pasqua no serà un impediment per a unes bones vendes: «em dedico a l’edició des del 1996, i des de llavors hem viscut Sant Jordis de tota mena, en Dilluns de Pasqua, en Divendres Sant... Però ens condiciona més el temps que pugui fer que no pas el dia de la setmana» assegurava. «Les previsions de venda són bones, farem com els pagesos, i estarem pendents del cel», va concloure.

Algunes novetats editorials de Cossetània.

El quilòmetre zero de Sant JordiGerard Martí

tracking