Diari Més

Església

L'Arquebisbat de Tarragona suspèn «de l'exercici públic» els sacerdots investigats però no de «l'exercici privat»

Els investiguen per «les seves opinions doctrinals i la seva aplicació a la vida cristiana»

alt

abusos, Jaume Pujol, infantils, arquebisbe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Arquebisbat de Tarragona haemèsun comunicat en relació als sacerdots investigats pel Vaticà per pràctiques sectàries i relacions sexuals. Confirma que algunsmembresde l'extinta l'Associació de fidels anomenada Seminari del Poble de Déuestansent investigats per «les seves opinions doctrinals i la seva aplicació a la vida cristiana», a través d'un «tribunal eclesiàstic constituït a la Diòcesi de Vic».

Assegura que aquest tribunal ja suspès de «manera preventiva de l'exercici públic del ministeri, però no l'exercici privat, als clergues investigats», que segons ha publicat el mitjà El País serien Pere Fibla, rector deSovilellaiXabierSegura, rector d'Alcover.

La Conferència Episcopal Tarraconense assegura que «si aquest procés canònic portés a descobrir indicis fonamentats de responsabilitat penal en l'àmbit civil, immediatament serien posats en coneixement de les autoritats judicials», i incideix que les raons d'aquesta investigació és «estrictament d'ordre teològic» i que la investigació vol esbrinar «si algun membre de l'Associació hagués incorregut personalment en algun delicte canònic».

tracking