Diari Més

Església

El Vaticà obliga a suspendre a dos sacerdots de Tarragona per pràctiques sectàries i sexuals

Segons informa 'El País' l'Arquebisbat de Tarragona no hauria fet cas a aquesta suspensió

Imatge de l'Arquebisbat de Tarragona.

El Vaticà obliga a suspendre a dos sacerdots de Tarragona per pràctiques sectàries sexualsGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seminari Poble de Déu va ser fundat l'any 1977, es tractava d'una experiència de vida comunitària que aplegava homes i dones al santuari de la Serra deMontblanc i que va cessar la seva activitat el 15 d'abril de 2017 per ordre de l'Arquebisbat de Barcelona. El Vaticà va sol·licitar una investigació per a 17 sacerdots i dues dones laiques, acusats de pràctiques sectàries i relacions sexuals entre homes i dones, unes pràctiques que van tenir ramificacions a les diòcesis de Tarragona, Barcelona, Vic, Lleida i la Seu d'Urgell.

Segons informaEl Paísel tribunal canònic de Vic, on es va efectuar la denúncia, ha suspès als 17 sacerdots de forma cautelar, i es tractaria d'un procés sense precedents a Espanya. Els òrgans de vigilància del Vaticà haurien detectat pràctiques sectàries, les quals implicarien actes sexuals.

El citat mitjà informa que l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, Salvador Giménez de Lleida i Joan-Enric Vives de La Seu d'Urgell, no haurien fet cas a la suspensió dels implicats i els implicats en aquest cas haurien seguit exercint el seu ministeri.

El Paísavança que Pere Fibla, rector deSovilellaiXabierSegura, rector d'Alcover, sacerdots de Tarragona que formarien part d'aquest grup, segueixen exercint i no se'ls han aplicat les mesures cautelars previstes pel Vaticà.

tracking