Diari Més

Roca (PP) proposa una «revolució fiscal» per frenar l'atur juvenil

Jordi Roca, en un acte de campanya a Tarragona, ha Titlla la campanya ‘Falcon viajes’ de Noves Generacions contra Sánchez de «trencadora»

Jordi Roca, acompanyat de Irene Pardo i el regidor José Acero a l'Antiga Audiència.

Roca (PP) proposa una «revolució fiscal» per frenar l'atur juvenilPP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP proposa una baixada d’impostos per combatre l’atur juvenil que a Espanya afecta al voltant del 40% dels joves. El candidat per Tarragona, Jordi Roca, ha acusat a «socialistes i nacionalistes» de «posar pedres a la motxilla dels joves» dificultant el seu futur a través de diferents contribucions.

Roca promet una «revolució fiscal» que inclogui l’eliminació dels trams autonòmics. «Els catalans són els joves que més impostos paguen», ha afirmat el candidat en un acte de campanya al Camp de Mart. Els populars també aposten per l’eliminació de l’impost de successions, seguint l’exemple del que els conservadors han fet a Andalusia. També volen aplicar beneficis fiscals als joves per evitar que marxin a l’estranger o que estiguin «condemnats» a l’atur.

Roca ha assenyalat que una reducció dels impostos impulsaria l’activitat econòmica que acabaria beneficiant a tothom. «Amb més activitat econòmica es millora l’ocupació i és l’ocupació la que paga els drets socials, l’ensenyament i les pensions», defensa.

Segons el candidat del PP, la política del govern del PSOE ha augmentat els impostos, els costos laborals i energètics. Unes «distorsions», diu Roca, que provoquen que, en temps de crisi, un 50% dels joves no tingui feina». En aquesta línia, el PP proposa una baixada «massiva» d’impostos.

El PP propugna «beneficis fiscals» per als emprenedors, a més d’ampliar a tres anys l’anomenada tarifa plana per als autònoms i d’altres col·lectius.

Roca ha estat acompanyat aquest diumenge per la presidenta de Noves Generacions del PP a Catalunya, Irene Pardo, número 3 a la llista per Barcelona. El candidat ha qualificat de «política gamberra» la polèmica campanya de l’organització juvenil a Espanya anomenada Falcon Viajes, una falsa agència de viatges que pretén denunciar un suposat malbaratament de diners per part del president Pedro Sánchez a qui acusen de fer un ús excessiu de l’avió presidencial. Tot i que creu que la campanya –denunciada pel PSOE per utilitzar les filles menors d’edat de Sánchez– és «força trencadora», Roca ha assegurat que «en política els partits hem de fer política seriosa». Tanmateix, creu que la iniciativa denuncia l’«ús sectari i partidista que fa el PSOE de totes les institucions i els mitjans públics» i afirma que la campanya de Sánchez és la més cara d’un president espanyol.

tracking