Diari Més

Diumenge de Rams amb la benedicció de palmes, processó i viacrucis

La Germandat Nostre Pare Jesús de la Passió ha tret el pas Entrada Triomfal de Jesús a Jerusalem i la Sang ha recorregut la Part Alta i les Muralles

El misteri Entrada de Jesús a Jerusalem, de la Germandat Nostre Pare Jesús de la Passió, només surt en processó el Diumenge de Rams.

Diumenge de Rams amb la benedicció de palmes, processó i viacrucisGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 1.500 persones han participat al matí de diumenge en la benedicció de palmes, palmons i branques de llorer coincidint amb el Diumenge de Rams, que es va celebrar al carrer de les Coques. A la tarda, ha sortit en processó pel centre de Tarragona el pas Entrada Triomfal de Jesús a Jerusalem, de la Germandat Nostre Pare Jesús de la Passió, mentre que els carrers de la Part Alta i el Passeig Arqueològic ha estat escenari del Viacrucis de la Sang.

El Diumenge de Rams ha començat a les 9.30 del matí amb una missa a la Capella del Santíssim i, a les 11 hores, es'ha iniciat la benedicció dels rams. L’acte ha estat presidit per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, qui ha dirigit unes paraules als presents des de les escales de l’església de l’Ensenyança, del segle XIX, que formen part del convent de monges de Lestonnac. L’arquebisbe ha saludat «els pares i mares, àvies i avis que heu portat els fills per beneir les palmes i els palmons, us dono les gràcies i us demano que els parleu de Jesús, de Déu i de l’Església». Jaume Pujol ha expressat el seu desig de «més unió i vida familiar i que aquesta sigui més intensa». La benedicció ha comptat amb una àmplia representació del consistori tarragoní, encapçalada pel seu alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Finalitzada la benedicció, l’acte ha continuat amb un repic general de les campanes de la Catedral que ha guiat la comitiva religiosa i els presents fins al temple, on s'ha celebrat l’eucaristia.

La jornada del Diumenge de Rams ha continuat amb la processó organitzada per la Germandat Nostre Pare Jesús de la Passió, que s'ha iniciat a la parròquia de Sant Joan i on el protagonista ha estat el misteri Entrada de Jesús a Jerusalem, pas a espatlles que només surt en processó un cop a l’any. El pas ha estat beneït l’any 2003 i conté les imatges de tres nens i una dona, i la de Jesús pujat a lloms d’un ruc.

La Banda del Pas de la Soledat ha obert la comitiva que ha processionat per carrers com Gasòmetre, Canyelles, Rambla Nova i Unió, fins a arribar a la Mitja Lluna. Una de les característiques d’aquesta processó és que els participants, pertanyents a diferents confraries, substitueixen les espelmes per les tradicionals palmes del Diumenge de Rams. També ha participat la banda infantil de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, just al darrer del misteri. La comitiva l'ha tancat una banda de música formada per 36 intèrprets.

Viacrucis a les Muralles

L’Església de Natzaret, seu de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, ha estat el punt d’inici del Viacrucis del Sant Crist de la Sang. La comitiva s'ha dirigit al Passeig Arqueològic, passant pels carrers Portella i Granada, i pel passeig de Sant Antoni, fins a endinsar-se en l’espai privilegiat que suposa el recinte de les Muralles de Tarraco. Un cop superat el Passeig Arqueològic, la comitiva s'ha dirigit a la Catedral pel Portal del Roser i pels carrers Cavallers, Major, Merceria i Pla de la Seu. El retorn a la plaça del Rei s'ha fet pels carrers Major i la Nau, que en tot moment han estat plens de persones que segueixen els esdeveniments que proposa l’Associació d’Agrupacions de Setmana Santa.

Viacrucis de Dilluns Sant

La setmana s’inicia dilluns, amb el Viacrucis de Dilluns Sant, en el qual hi participen la Salle, el Descendiment i els Maginets. El Portal del Carro serà el punt de sortida. El recorregut per carrers de la Part Alta s’iniciarà a les 20 hores.

La Setmana Santa viurà, dimarts, el viacrucis dels Natzarens per l’interior de l’església de Sant Francesc i a les 20 hores començarà la processó per la Part Alta. Per altra banda, dimecres se celebrarà la Processó del Dolor, amb misteris de la Reial Germandat de Jesús de Natzaret, de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, de la Germandat del Sant Ecce-Homo, de l’Associació la Salle i de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió. El recorregut serà per carrers del centre de Tarragona i l’inici està previst a les 19.30 hores a la parròquia de Sant Joan.

tracking