Diari Més
Dídac Nadal

Candidat de Junts per Tarragona a les eleccions municipals del 26 del maig

«Avui Tarragona no té alcalde, ni se'l veu ni se l'espera»

El regidor del Partit Demòcrata diu que la imatge que ofereix la Rambla Nova «simbolitza com està tota la ciutat»

Dídac Nadal, candidat de Junts per Tarragona, defensa una ciutat amable, dedicada a la persona.

Dídac Nadal, política, Tarragona, Junts per TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Què li manca a Tarragona?

—Sobretot, modernitat, autoestima i canvi. Advoquem per un canvi a Tarragona, per convertir-la en una ciutat amable. Com a modernitat, entenc apartar els vehicles de la ciutat, més respecte pel medi ambient i crear itineraris verds. El meu propòsit és fer una ciutat més digna per als ciutadans. Hem de recuperar l’autoestima perquè és necessària per capitalitzar aquest canvi. Cal reactivar la ciutat mitjançant la cultura, les tradicions i el comerç, entre altres aspectes.

—Si és escollit alcalde, quina serà la seva prioritat?

—Despertar la ciutat de la paràlisi que, des de fa uns anys, ens afecta i persegueix, i amb aquest despertar resoldríem molts dels dèficits que tenim. Hem de despertar aplicant un microurbanisme, el domèstic, no parlo de grans projectes, i, també, en l’àmbit cultural i comercial, diferents factors que són tangibles. I fer despertar la consciència de tots per recuperar la capitalitat.

—Tarragona ha perdut la capitalitat?

—Portem més de 2.000 anys sent la capital i aquesta capitalitat s’ha de defensar. La veu del Camp de Tarragona l’ha de liderar la ciutat. Li aniria bé a Tarragona i a la resta del territori. Darrerament es parla de consensos que penso són falsos.

—Amb qui està disposat a pactar per formar govern?

—Una de les propostes que fem passa per un canvi generacional. Tinc l’avantatge que no tinc pressa ni he d’arribar a pactar amb ningú, i menys fer pactes antinatura. Apostem per guanyar les eleccions i assumir l’alcaldia i, si no és possible, repeteixo que no tinc pressa i, per tant, no he de pactar amb ningú.

—Amb quins partits mai pactaria?

—Amb Ciutadans i el Partit Popular, mai i, evidentment, amb VOX tampoc. Pactaria, probablement, amb la resta de partits i amb un PSC que fos molt diferent de l’actual pel que fa a mentalitat i persones. El meu avi, la meva àvia i gran part de la meva família van ser militants socialistes. Si es recupera aquell socialisme, no tindria cap problema.

—Tot el que envolta el Procès, pot tenir incidència en el resultat de les eleccions municipals?

—Entenc la política local com la democràcia més desenvolupada. El món local s’ha de preservar i l’objectiu ha de ser com solucionem els problemes locals. Aquest context existeix i l’hem de batallar. M’agradaria que la campanya fos estrictament local, però ens supera la situació del país. És tan important el que passa, que ha d’estar present.

—Puntuï de zero a deu la tasca del govern municipal.

—En el seu moment, la ciutat de Tarragona no es va equivocar votant Ballesteros, perquè podia representar el canvi després d’un llarg mandat de l’anterior alcalde, però, fins i tot en el darrer mandat, el suspendria i no li posaria nota perquè no ha fet res i, aquest, és el problema més greu. S’ha posat de perfil i no ha pres cap decisió. Avui, Tarragona no té alcalde i ni se’l veu ni se l’espera.

—Digui’m una proposta nova que té per la ciutat.

—Proposem una política del dia a dia, allunyada de projecte megalòmans. La nostra inquietud és pel col·lectiu social. Volem que un dels ponts de Tarragona sigui una avinguda, no per als cotxes, sinó per als vianants i les persones que es desplacen en bicicleta. Això ha d’anar acompanyat de fer voreres a l’N-340, la T-11 o la Via Augusta perquè la gent pugui accedir als barris caminant i d’una manera amable.

—És acceptable que un ajuntament acabi un exercici amb superàvit?

—El de l’Ajuntament de Tarragona és un superàvit artificial. Als pressupostos no hi ha contemplades partides que s’haurien d’aplicar aquest any, com 700.000 euros per expropiar edificacions al costat del riu, al Passeig de la Independència, que s’haurà de fer aquest any.

—El bloc d’independentistes i constitucionalistes ha superat el d’esquerres i dretes?

—En el món local se’m fa difícil pensar que, amb el pressupost que disposa un ajuntament com el de Tarragona, es pugui parlar de polítiques de dretes o d’esquerres. El que s’ha de fer és gestionar bé uns recursos escassos. En l’àmbit nacional i estatal existeix el bloc format per esquerres i dretes, però el context actual el supera el d’independentistes i constitucionalistes. Aquest és el debat.

—Quin model de ciutat proposa?

—Un model destinat als joves, a les famílies, a la gent gran. Per cadascun d’ells hi ha una ciutat, la seva ciutat, i l’administració local ha d’estar al costat dels ciutadans. Volem una ciutat de la qual estar orgullosos. Hem de recuperar la nostra Tarragona i evitar la distància emocional que hi ha.

—Els estornells fa setmanes que han marxat, però els sons gravats dels seus depredadors sonen totes les tardes en espais com la Rambla. Cal?

—La nostra Rambla Nova és com el Passeig de Gràcia per als barcelonins. El govern municipal es va comprometre a canviar els new jersey i que alguns són cedits pel Port, s’aplica un nou sistema de poda discutible i cada dia sentim la música dels estornells. És un despropòsit voler promocionar la ciutat sense tenir sensibilitat. El dels estornells és una animalada. Volem una Rambla digna. Sense menysprear moltes joies que tenim a Tarragona, la Rambla és la joia de la corona i està com està. Crec que és l’element simbòlic de com està tota la ciutat. La Rambla ha de ser el reflex de la recuperació de Tarragona.

tracking