Diari Més

Obituari

Tarragona acomiada Ana Santos en silenci, emoció i amb els acords d''Al·leluia'

La regidora socialista de l’Ajuntament de Tarragona va morir el passat dimecres a l’edat de 52 anys a causa d’una greu malaltia

La cerimònia de comiat ha reunit desenes de persones dels àmbits familiar, social i polític.

Tarragona acomiada Ana Santos en silenci, emoció i amb els acords d''Al·leluia'Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La meva mare em va educar per ser afectuós i proper a la gent, i per ser dur per tirar endavant davant les dificultats. Només puc somriure quan veig la meva mare que em diu ‘sigues fort i endavant’». Aquestes paraules les ha pronunciat Mario, el fill d’Ana Santos, en la cerimònia que s'ha celebrat aquesta tarda al Tanatori. La regidora de l’Ajuntament de Tarragona pel PSC va morir el passat dimecres a causa d’una greu malaltia. La malaurada notícia es va conèixer, precisament, durant la celebració d’una sessió del plenari municipal que, en saber-se la mort d’Ana Santos, es va suspendre.

La sala del Tanatori s'ha omplert d’amics, de companys del seu partit i d’altres formacions polítiques, així com de persones a les quals Ana Santos va contribuir a millorar la seva vida des de les àrees de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Ciutadania que va dirigir. A l’exterior, un nombrós grup de persones han seguit la cerimònia.

Corones de flors de la família, l’Ajuntament i diferents entitats socials tarragonines han rodejat el fèretre. En un lateral de la sala s'han situat els membres del consistori tarragoní, encapçalats per un emocionat Josep Fèlix Ballesteros, tots consternats i molt afectats pel traspàs de qui ha estat companya a saló de plens aquesta legislatura.

Les notes d’un piano amb què s'han interpretat peces com Paraules d’amor, de Joan Manuel Serrat, i Yesterday, dels Beatles, han rebut les moltes persones que, en absolut silenci i expressions de dolor al rostre, s'han reunit a la sala del Tanatori per dir adéu Ana Santos. La conductora de l’acte civil ha llegit un poema de Joan Margarit, L’espera, i ha dit de la regidora traspassada que «mai va voler destacar amb discursos de paraules buides, sinó amb fets».

La cerimònia ha finalitzat amb la interpretació, a piano i violí, de la música d’Al·leluia, la peça que va popularitzar el compositor i cantautor canadenc Leonard Cohen. Ana Santos serà recordada per la seva capacitat de treball, l’afany dialogant i el seu compromís per millorar la societat i la situació dels més desfavorits.

Representants del conjunt de la societat tarragonina s'han acomiadat d’Ana Santos, amb independència del seu origen social o militància política, una mostra de la gran estima que els tarragonins li dedicaven. Militants del Partit dels Socialistes de Catalunya com Xavier Sabaté, Josep Anton Burgasé, José Cosano o Paco Zapater s'han donat cita al Tanatori, però també persones com la presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines, el president de l’Associació Deportiva Torreforta, Robert Hernández, o el membre de la Diputació de Tarragona, Quim Nin.

Acte de reconeixement

L’Ajuntament ha convocat per divendres un acte institucional de reconeixement i comiat d’Ana Santos. L’homenatge s’iniciarà a les 11 del matí al saló de sessions del Palau Municipal.

L’acte tindrà lloc al saló de Sessions del Palau Municipal, a les 11 del matí. Per altra banda, els tarragonins poden deixar els seus missatges i comentaris escrits al llibre condol exposat a l’entrada al Palau Municipal des de les 9 a les 21 hores de divendres.

tracking