Diari Més

Eleccions generals 28-A

Roca no és «partidari» de tancar TV3, però avisa que «les coses s'han de fer bé»

El candidat popular per Tarragona contradiu la número 1 per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, partidària de tancar la televisió pública

El candidat del PP per Tarragona, Jordi Roca, ahir, a la seu dels populars a la ciutat.

Roca no és «partidari» de tancar TV3, però avisa que «les coses s'han de fer bé»Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PP per Tarragona a les eleccions generals del 28-A, Jordi Roca, rebutja la possibilitat de tancar TV3, com sí que va insinuar la número 1 per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo fa uns dies. Preguntada en una entrevista a Cadena SER per un eventual tancament de la televisió pública catalana, Álvarez de Toledo va respondre que «TV3 és de tots o no és de ningú». «Per què estan pagant la meitat de catalans una televisió que els insulta i es mofa d’ells?», es preguntava. Roca, que ahir va presentar el programa del PP als comicis, va assenyalar que no és «partidari de tancar res», però va avisar que «les coses s’han de fer bé».

Roca creu que TV3 que no informa dels casos de corrupció de Catalunya i que, en canvi, sí que parla de les trames de València i Múrcia. El diputat al Congrés dels Diputats va retreure a la televisió pública, com va fer fa uns dies el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que es «mofés» de l’exdelegat del govern espanyol, Enric Millo. En el programa Està passant, Toni Soler va fer broma sobre la donació d’un ronyó de Millo a la seva dona. Roca, que creu que TV3 és una «màquina de pedagogia de l’odi», aposta per la intervenció de la cadena pública, ja sigui a través d’una nova aplicació de l’article 155 de la Constitució, o bé utilitzant la Llei de l’Audiovisual.

El PP es marca com una de les seves prioritats electorals el respecte i el «suport incorruptible a l’imperi de la llei» en paraules del diputat, en relació al procés independentista. El candidat aposta per «millorar» la presència de l’Estat a Tarragona i aconseguir que els funcionaris, així com els cossos i forces de seguretat «se sentin ben tractats» a la província.

En l’àmbit econòmic, Roca va explicar que el PP proposa la rebaixa de l’IRPF per sota del 40% i l’impost de societats per sota del 20%. Els populars també aposten per eliminar l’impost de successions.

La immersió lingüística està en el punt de mira dels conservadors. El PP treballarà per garantir que els pares puguin escollir la llengua d’educació dels seus fills. «Els pares no s’han d’enfrontar a l’administració», avisa Roca. Els conservadors aposten per un «MIR educatiu» perquè accedeixin a l’ensenyament «els millors».

Sobre les reivindicacions del territori, els populars es comprometen a posar fi als peatges a la província. Segons el diputat popular, «tot fa sospitar» que l’AP-7 i l’AP-2 podrien quedar fora de l’extinció de les concessions. El PP vol lluitar contra l’anomenada Espanya buida i incentivar la creació d’activitat econòmica al món rural. Per fer-ho, proposen augmentar la presència de fibra òptica als pobles de la província, molts dels quals, diu Roca, encara no hi tenen accés. Això fa que aquestes zones siguin «poc productives» perquè no atrauen inversió. «Donarem beneficis fiscals a qui emprengui una activitat empresarial al món rural», va afirmar. Sobre les enquestes del CIS, que pronostiquen que el PP perdria cinc dels sis actuals diputats a Catalunya, Roca creu que el sondeig forma part de la campanya electoral del PSOE. «Malauradament, és l’ús dels recursos públics en benefici propi que s’ha convertit en una pràctica habitual», assegura.

tracking