Diari Més
Mag Gerard

Il·lusionista

Màgia

«El lector podrà fer prediccions de màgia només amb instagram»

El Mag Gerard, director artístic del Festival Internacional Teatre Màgic, presenta el seu cinquè llibre ‘100 Trucs per sorprendre amb el mòbil’

El Mag Gerard

«El lector podrà fer prediccions de màgia només amb instagram»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A través del mòbil es pot fer quelcom més increïble que consultar els likes, es pot fer màgia. Això és el que sosté el Mag Gerard en el seu nou llibre 100 Trucs per sorprendre amb el mòbil. Aquest és un manual amb més d’un centenar de jocs de màgia i idees per deixar bocabadat al personal fent servir el mòbil d’una manera diferent. El Mag Gerard combina la màgia visual amb la comèdia, tots els ingredients necessaris per passar una bona estona.

—Aquest és un llibre que enfoca la màgia des d’una perspectiva diferent. Com va sorgir? —Després de la bona acollida dels meus anteriors llibres amb l’editorial Cossetània vaig voler escriure un llibre que fos completament diferent dels que podem trobar per iniciar-se en el món de la màgia. Aquest nou volum és el primer que aposta per fusionar l’il·lusionisme clàssic amb el modern amb la finalitat de sorprendre a tothom.

—De veritat que ens quedarem amb els amics amb el mòbil?

—Sí, els jocs de màgia explicats són de gran impacte: us imagineu que una foto d’una platja enviada per WhatsApp a un amic reveli quina carta ha escollit? O que el mòbil d’un espectador desaparegui de les vostres mans i es teletransporti màgicament a la bossa d’una noia? Tot això i molt més podeu trobar en el llibre.

—Té un paper dedicat a les bromes i gags, per vostè l’humor sempre ha estat important en els seus espectacles...

—L’humor és una eina fantàstica per la màgia i molts il·lusionistes la fem servir, el públic després de veure un joc de mans el primer que fa és somriure davant d’aquesta impossibilitat. He estudiat en profunditat l’humor i com es pot aplicar a qualsevol situació.

—I amb Instagram també podrem fer màgia?

—I tant!, en el llibre hi podeu trobar prediccions força sorprenents amb foto i vídeo que es poden fer per Instagram i deixar de pasta de moniato als amics i familiars. També comparteixo alguns secrets màgics que es poden fer amb Facebook, Twitter...

—Hi ha interès per la màgia a la província de Tarragona?

—En els darrers anys ha crescut molt l’interès per la màgia a casa nostra, propostes de gran qualitat i èxit de públic com el Festival Impossible de la Canonja o el festival Abraca... Pobla! de la Pobla de Mafumet demostren que aquest art viu un bon moment. I com diuen grans mestres com el Juan Tamariz o el David Copperfield la millor manera d’iniciar-se és a través dels llibres.

—El Festival Internacional Teatre Màgic ha esdevingut ja un clàssic en la província, que destacaria d’aquesta experiència de la qual ha estat impulsor?

—Enguany serà la tretzena edició (no soc supersticiós), per a mi és una alegria veure tots els teatres de Tarragona durant el mes de novembre programant espectacles d’il·lusionisme de gran nivell amb artistes nacionals i internacionals. Juntament amb tallers de màgia i altres activitats per viure la sorpresa i el misteri de ben a prop, a més també hi col·labora La Canonja on també s’ofereixen diferents espectacles.

—Quin és el futur de la màgia, en els temps que corren? Encara hi ha gent que hi creu?

—La màgia és l’art de l’impossible, un art que agrada i sorprèn a tota mena de públic, no només els nens. Els adults són els primers que gaudeixen de la bona màgia. Tots sabem que hi ha un truc al darrere però ens deixem il·lusionar davant d’un bon joc de mans o quan veiem un espectacle de gran nivell. Els mags contínuament ens renovem per sorprendre i la prova és aquest llibre que recull 100 trucs per sorprendre amb el mòbil.

tracking