Diari Més

URV

La universitat russa RANEPA acull aquest estiu alumnes de la URV

És el resultat de l’acord de cooperació firmat el dimarts entre la facultat de Moscou i la Rovira i Virgli

Imatge d'uns dels campus de la universitat RENAPA de Moscou.

La universitat russa RANEPA acull aquest estiu alumnes de la URVRENAPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primer acord de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i una universitat russa. La rectora Maria José Figueras, juntament amb els rectors de la Carlos III de Madrid, la Universitat de València i la Universitat d’Oviedo, va firmar el dimarts un acord sense precedents amb l’Acadèmia Presidencial Russa d’Economia Nacional i Administració Pública (RANEPA). Segons fonts de la URV, el primer resultat d’aquest acord és la creació, aquest any, d’una Universitat d’Estiu al campus de Moscou que oferirà places per a estudiants de la Rovira i Virgili.

Els quatre rectors van firmar un memoràndum en un acte a l’Ambaixada d’Espanya a Moscou amb la presència de la secretaria d’Estat d’Universitats d’Investigació, Desenvolupament i Innovació d’Espanya, Ángeles Heras. «Tenim molt que aprendre els uns dels altres. Estic convençuda que aquest és el germen d’una major cooperació», va afirmar Heras.

El gener es van assentar les primeres bases per aquest acord a la capital russa. Les quatre universitats espanyoles concretaven una aliança amb quatre universitats russes en el context del Fòrum Gaidar, la trobada més important de científics i polítics que es fa al país cada any. Segons informava la URV, aquesta aliança obria la porta a la formació conjunta amb RANEPA i les altres universitats russes. Es treballarà en l’oferta de dobles titulacions de grau o màster, cursos d’estiu i a través del programa Study Abroad i cursos de formació continuada. També permetrà l’intercanvi de professorat i estudiants entre les universitats i l’elaboració de projectes conjunts de transferència de coneixement i desenvolupament de capacitats per concórrer a les convocatòries de la Unió Europea.

La Universitat de València va firmar amb RANEPA el seu primer conveni fa 10 anys. La seva rectora, Mavi Mestre, assenyalava que l’acord permetrà avançar en la mobilitat d’estudiants, docents i investigadors.

En el viatge a Rússia, Figueras ha estat acompanyada pel Vicerector d’Internacionalització de la URV, John Style, que ha treballat en la creació d’aquest acord.

RANEPA presumeix de ser «líder» en Polítiques Públiques, Administració Pública i Administració d’Empreses. La universitat ha creat programes per formar funcionaris i futurs governants de les regions del país. El 80% dels governadors de Rússia han passat per les aules d’aquest campus.

tracking