Diari Més

Política

L'ex de Ciutadans Pedro Sánchez s'estrena com a regidor del grup mixt

Els serveis de la grua i de la neteja centren els debats d’un ple que es va suspendre a mig matí per la mort de la regidora socialista Ana Santos

L'exregidor de Ciutadans Pedro Sánchez, al banc del grup mixt junt amb Beatriz Pérez.

L'ex de Ciutadans Pedro Sánchez s'estrena com a regidor del grup mixtGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez, fins fa uns dies regidor del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, es va estrenar com a membre del grup mixt en el ple celebrat ahir. Sánchez va asseure’s al costat de Beatriz Pérez, també regidora del partit taronja que va abandonar aquest grup per incorporar-se al mixt. El ple va ser interromput a tres quarts d’onze del matí, abans de començar el debat de les mocions, quan l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va anunciar la mort de la regidora socialista Ana Santos, per la qual es va guardar un minut de silenci.

El punt de l’ordre del dia que va suscitar més debat va ser el referit al servei de neteja, per la modificació de la concessió administrativa a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). La cupaire Laia Estrada va recordar que «sempre hem demanat una auditoria i nosaltres no contribuirem a modificar un contracte que s’està incomplint». Estrada va afegir que «el 2023 finalitza la concessió i tindrem la possibilitat d’internalitzar el servei». En aquest context, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, va proposar «començar a treballar en el plec de la contracta que s’haurà de fer el 2023».

Per altra banda, el punt que proposava la continuació del servei de la grua per a la retirada de vehicles dels carrers, aprovat amb els vots en contra d’ERC, PDeCAT, la CUP i ICV, i les abstencions de Beatriz Pérez i Ciutadans, va comptar amb la intervenció del republicà Pau Ricomà, qui va demanar «consens» i va qüestionar la gestió del regidor del PP José Luís Martín, «que és pèssima». Martín va replicar dient que «tots els informes són favorables». Per la seva banda, Estrada va reivindicar «la necessitat de municipalitzar el servei de la grua, que és rendible» i va recordar que el PSC «ho va proposar el 2011 i ara diu que no pot ser». En el debat va intervenir el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, qui va dir que «no estem en contra de la col·laboració públic-privada», però «tampoc» de la municipalització d’aquest servei.

Pel que fa a la pròrroga del contracte de manteniment de la via pública a càrrec de la Brigada d’Intervenció Ràpida (BIR), la proposta va sortir endavant amb 16 vots favorables, 8 contraris i una abstenció.

Distincions municipals

El ple va aprovar iniciar el corresponent expedient per atorgar la medalla de la ciutat a la Cooperativa Obrera i el títol de fill predilecte al president del Nàstic, Josep Maria Andreu. A més es va acordar la concessió del diploma al mèrit cultural a Anna Mula Copa i el diploma al mèrit esportiu a Cinto López i Francesc Ramos, i el títol de fill adoptiu a Joaquín Cabezas, recentment traspassat.

Tots els punts van ser aprovats per unanimitat, però la regidora de la CUP, Laia Estrada va intervenir per afirmar que «cal fer una reflexió». «No ens oposem a aquestes distincions, però convidem a la societat tarragonina a tenir més en compte a les dones», va dir. Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Pau Ricomà, va felicitar «a la família nastiquera», mentre que la portaveu del govern municipal, Begoña Floria, va agrair «la unanimitat modèlica i exquisida» de tots els grups del consistori.

tracking