Diari Més

La Junta Electoral ordena a la URV retirar els llaços i les pancartes a favor dels presos

Demana a la rectora que comuniqui als seus funcionaris la prohibició de portar llaços i insignies que reclamen la llibertat dels presos

El Campus Catalunya de la URV s'ha tenyit de groc.

La Junta Electoral ordena a la URV retirar els llaços i les pancartes a favor dels presos@MARTA VISANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral de Zona de Tarragona ha ordenat a la rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Maria José Figueras Salvat, que retiri les pancartes a favor de la llibertat dels presos polítics i els llaços grocs de les seves instal·lacions al Campus Catalunya. La Junta, arran d'una denúncia del PP de Tarragona, demana que es treguin de forma immediata i en un termini no superior de 12 hores.

També se sol·licita que la URV comuniqui als seus funcionaris la prohibició d'exhibir durant el seu exercici de les seves funcions els llaços grocs i insígnies de petició de llibertat dels presos polítics.

La Junta Electoral recorda l'obligació dels poders públics de mantenir, estrictament, la neutralitat política durant els processos electorals.

Finalment, consideren que els llaços grocs i les estelades són símbols partidistes utilitzats per formacions electorals concurrents a les eleccions. El llaç perquè s'ha utilitzat per a recordar els dirigents o candidats que pertanyen a formacions polítiques que es troben en situació de presó electoral. A més, que els funcionaris públics han d'actuar sota els principis de neutralitat i imparcialitat.

El PP de Tarragona va denunciar a la Junta Electoral que el Campus Catalunya, que acull habitualment un col·legi electoral, compta amb «material partidista». Concretament, cartelleria, llaços i ornamentació groga a favor dels presos polítics tant a la façana exterior com al pati central inferior.

tracking