Diari Més

Política

Sánchez (Cs): «No em mereixia això amb la feina que he fet»

Retreu a Viñuales falta de «companyerisme»

D'esquerra a dreta: Sánchez, Viñuales i Orts.

Sánchez (Cs): «No em mereixia això amb la feina que he fet»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor no adscrit Pedro Sánchez retreu al portaveu a l'Ajuntament de Ciutadans,RubénViñuales, falta de «companyerisme» i de «respecte», després queViñualesli comuniqués el passat divendres –dues setmanes abans de la presentació de les candidatures– que no comptava amb ell per a les eleccions municipals del 26-M, «Amb la feina que he fet no em mereixia això», assegurava ahir l'exregidor deCsa aquest diari.

L'exnúmero2 del partit és regidor no adscrit des del dimecres, ha seguit els passos deBeatrizPérez, que el 2017 també va abandonar el partit per falta de sintonia amb la formació taronja. El portaveu prescindeix del regidor perquè, com explica ell mateix, buscava «perfils més tècnics». L'edilresponque ell és tècnic en tres àmbits diferents: tècnic en emergències mèdiques, en primers auxilis i socors i tècnic auxiliar en transport sanitari.

El dimecres, cinc dies després de rebre la notícia per part deViñuales, Sánchez va abandonar el grup municipal. «Resepctemla seva opinió», assenyalaViñuales. El regidor no entregarà la seva acta de regidor i el partit, de moment, tampoc li exigirà, tot i queViñualesassenyala que, no fent-ho, significa incomplir el codi ètic. Dos anys enrere, en el cas de Pérez, Ciutadans va obrir un expedient informatiu a Pérez per no complir els compromisos ètics del partit, segons els quals, si un membre del partitabandona la formació had'entregar l'acte de regidor. En aquest sentit, afirma que ningú fa cas al codi ètic. «No he fet res dolent», es justificava.

Sánchez va entrar a l'Ajuntament el 2015, però recorda que treballa ambViñualesdes de fa cinc anys. En aquest sentit, Sánchez afirma que «m'ho podria haver dit abans per cordialitat», insisteix. «Va dir que la llista inclouria més tècnics, però seria continuista», afegeix.

L'edil va rebutjar la proposta deViñualesde treballar com assessor i tancar la llista del partit. «Jo visc per servir la meva ciutat», assegurava.

Canvi de partit

Sánchez assegura queelsúltims mesos ha rebut dues ofertes de diferents partits per formar part de la seva candidatura el pròxim 26 de maig. La primera proposta va arribar dos mesos enrere i, l'última, es va produir fa pocs dies, després de fer-se públic que no repetiria en la llista taronja i que abandonava el partit. L'exnúmero2 deViñualesestàestudiantaquestes opcions a pocs dies perquè es tanquin les candidatures municipals.

L'edil donarà més explicacions sobre la seva situació i el seu futur polític a finals de mes. Ara, explica, no vol referir-se a aquesta qüestió per no afectar a companys seus que es presenten en candidatures al Congrés i al Senat. Sánchez afirma queseguirà«treballant» per la ciutat com ha fet «sempre».

tracking