Diari Més

Denuncien per desobediència dos activistes tarragonins a Madrid

Pertanyen a la plataforma ‘Silenci, rebel·leu-vos’, que protesta davant del Suprem cada dia

Els membres van dipositar les denúncies dintre d'una urna de l'1-O.

Denuncien als membres de 'Silenci' per desobediència i per «falta de respecte a l'autoritat»@silenci_tgn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos tarragonins van ser denunciats dimecres a Madrid per la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional espanyola. El motiu: «Negar-se de forma reiterada a abandonar un perímetre de seguretat legalment establert» al voltant del Tribunal Suprem, on aquests dies s’hi està celebrant el judici del procés.

Tots dos són membres de la plataforma Silenci, rebel·leu-vos, que des de l’inici del judici protesten en silenci amb cartells animant a jutges i policies a rebel·lar-se davant el que consideren injust. Un d’ells, Lluís Pastrana, assegura que ja porta quatre denúncies acumulades per aquest motiu.

«El que ha passat és que sabien que en pocs minuts havia de passar per allà el Ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, i s’han posat nerviosos», afirma. Fins i tot els acusaven de «provocar per tal que concorressin més persones, per enfrontar-se als agents».

«No vam trencar el perímetre»

Tot i que Pastrana fa setmanes que desenvolupa l’acció a Madrid, l’altra, Carme Batalla, era el primer cop que hi anava. L’acció consisteix en creuar un pas de zebra quan el semàfor està en verd en silenci i amb cartells alçats amb els braços. Tot plegat, durant mitja hora i sota l’atenta mirada dels agents. Segons els activistes, «no és cert que trenquéssim el perímetre de seguretat» marcat per la policia al voltant del Suprem. Aquestes denúncies poden comportar una sanció igual o inferior als 600 euros. En el cas de Pastrana, a més, multiplicada per dos, ja que també el van denunciar per «falta de respecte». D’aquesta manera, acumula ja quatre denúncies, tres de les quals administratives i una, la primera, desconeix si es va tramitar per via penal, suposant un delicte de desobediència. «No ens van donar el paper», destaca.

Segons apunten, es trobaven a la seva «ubicació habitual». En el full de la denúncia consta que Pastrana va dir «us hauria de fer vergonya, sou uns ignorants, no coneixeu la llei, jo la conec millor, sou uns titelles». Segons afirmen ell mateix a Diari Més, però, no és cert que digués aquestes paraules.

Tensió policial constant

No és la primera vegada que Pastrana rep advertiments policials d’aquest tipus o, fins i tot, de més contundència. El 27 de febrer, segons va apuntar llavors la plataforma, els van requisar cartells i material divers i, un cop acabat el silenci, van denunciar a Pastrana.

Els darrers fets, ocorreguts ahir dijous, no van acabar amb denúncia, però sí que es va mantenir la tensió constant de tots els dies. «Va tornar a haver-hi discussió amb uns agents, que fins i tot van amenaçar amb una proposta de denúncia», deia Pastrana.

Per aquest motiu, han demanat ja a la delegació del Govern que resolguin davant d’un cas que consideren de «discriminació» ja que «només ens ho fan a nosaltres». La situació, diu, «depèn del grup que hi ha». En cap denúncia hi consta el fet que no demanin permís per a aquestes accions: «No fa falta si no som més de dinou persones».

tracking