Diari Més

La Congregació de la Sang presenta la nova revista a les portes del seu 475è aniversari

La periodista de l’Arquebisbat de Tarragona Anna Robert Fustero va ser l’encarregada

La periodista Anna Robert Fustero durant la presentació de la nova revista La Sang a l'església dels Natzarens.

La Congregació de la Sang presenta la nova revista a les portes del seu 475è aniversariGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist participarà enguany a la Setmana Santa tarragonina amb la mirada posada en el seu 475è aniversari, que se celebrarà l’any vinent.

Mentrestant, ahir, la periodista de l’Arquebisbat de Tarragona Anna Robert Fustero, presentava el número 36 de la revista La Sang davant de l’auditori que es va aplegar a l’església de Natzaret, tot associant el simbolisme d’aquesta tradició religiosa amb alguns temes d’actualitat. «Jesucrist recorrerà els carrers de casa nostra tot recordant-nos que la Creu, símbol d’amor i misericòrdia, és també signe de calvari i viacrucis quotidià per a molts homes i dones avui dia. Com el que pateixen molts germans nostres a l’Orient Mitjà, a l’Iraq, a Síria, a l’Egipte o a Nigèria, per citar-ne només uns quants», va dir. «Actualment uns 250 milions de cristians pateixen persecució, una xifra esgarrifosa que ens hauria de revelar. Ells són els anomenats màrtirs del segle XXI», afegia.

Com a periodista, destacava també la importància de les imatges al segle XXI i la contribució que, en aquest sentit, fa la Setmana Santa, i també pel manteniment de la tradició en les noves generacions. «Segurament molts infants no hagin entrat mai en una Església però, a través de les imatges que veuran recórrer pels carrers d’aquesta ciutat, els aproparem la passió i mort de Jesucrist. Un moment que els pot interpel·lar, naturalment a la seva manera, i preguntar el perquè del que estan contemplant», assegurava durant la seva presentació. Anna Robert feia una menció especial a l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, qui ha presentat ja la seva carta de renúncia al Papa en haver assolit l’edat de la jubilació.

«Destaco, també –perquè estem davant d’un moment històric i de canvi al capdavant de l’arxidiòcesi– les paraules del Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, on assegura haver gaudit de la Setmana Santa tarragonina durant aquests prop de quinze anys de ser arquebisbe. I afegeix: ‘Us agraeixo el vostre treball i generositat. [...] No deixeu que es perdin les nostres tradicions, que amb tant d’esforç s’han anat recuperant’». La periodista va destacar alguns fragments dels escrits de totes les persones que han participat el nou número de la revista La Sang. Abans, però, va esmentar els conceptes que tota confraria ha de tenir, tot recollint les paraules del papa Francesc: «Ens parla de l’autenticitat evangèlica, de l’eclesialitat i de l’ardor missioner (...) Crec que sempre és bo recordar aquestes paraules per no oblidar l’essència del que farem i celebrarem en aquests dies sants. Totes les iniciatives que duem a terme han de ser pont per portar a Crist als altres i per caminar en ell.».

Robert va subratllar la seva presentació amb els versos del Cant a la Passió de Nostre Senyor Jesucrist de Mn. Cinto Verdaguer.

tracking