Diari Més

Successos

Un dels dos investigats per agredir i abusar d'una menor és major d'edat

Llibertat sense càrrecs per 10 menors que conviuen amb la víctima al centre d’acollida La Mercè i del que s’ha fugat

Imatge del centre d'acollida La Mercè de Tarragona.

Imatge del centre d'acollida La Mercè de Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Menors i el Jutjat d’Instrucció número 6 de Tarragona investiguen dos joves, per agredir i abusar sexualment d’una menor. Un dels sospitosos, que també és menor d’edad, hauria violat la noia mentre que l’altre, major d’edat, se l'acusa d’un delicte d’abús a una noia tuleda per la Generalitat. En el moment de l’atac, la noia es trobaria sota els efectes de l’alcohol i les drogues. La víctima i el menor conviuen al centre d’acollida Mare de Déu de la Mercè, del que la noia s’havia escapolit. Després de l’agressió i de denunciar els fets a la residència, la noia s’hauria tornat a fugar.

Els fets van passar el 19 de març al parc les Granotes, a tocar de l’amfiteatre romà. En un inici, els Mossos d’Esquadra havien detingut 11 menors tutelats, tot i que poc després van quedar en llibertat sense mesures cautelars per decret de la fiscalia. Després de declarar davant la Fiscalia de Menors i el Jutjat d’Instrucció, els dos sospitosos també van quedar lliures, sense mesures cautelars, però en qualitat d’investigats.

Els mossos van detenir els joves el passat dijous a les 22.30 hores al centre, una de les diferents residències que hi ha a ciutat que acull els menors tutelats. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va informar que el departament va activar «des del primer moment els protocols d’informació i acompanyament a la presumpta víctima» i que s’ha fet «un seguiment del cas».

El cas es troba sota secret de sumari, motiu pel qual no ha transcendit el contingut de les declaracions de les diferents parts implicades. El passat dissabte 30 de març, l’home acusat d’abusar de la menor al carrer va passar a disposició del jutjat d’Instrucció 2 de Tarragona, aquell dia en funcions de guàrdia, i li va prendre declaració. També va citar la víctima i dos tesimonis. El jutjat va prorrogar la detenció de l’home durant 24 hores perquè no hi havia intèrpret d’àrab disponible. Els implicats en el cas i els testimonis van donar diferents versions del que havia passat. La Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) està en contacte amb els mossos, la Fiscalia i el jutjat per tal d’esclarir els fets.

Condemna de Ballesteros i la CUP

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la CUP van condemnar ahir aquest possible nou cas de violència de gènere. El batlle socialista va demanar al Govern espanyol i a la Generalitat que posin «els màxims recursos disponibles» per aturar la xacra de la violència masclista. Ballesteros reclama al govern de Quim Torra que «avaluï» si s’estan destinant els recursos necessaris per abordar la situació dels joves menors d’edat sense referents familiars. En un principi, el mitjà digital Porta Enrere va avançar que els 11 detinguts eren menors d’edat estrangers tutelats. El centre La Mercè és una de les diferents residències d’acollida que hi ha Tarragona on viuen els joves immigrants menors d’edat que viatgen sols fins a Catalunya. L’administració es fa càrrec d’aquests nois i noies fins que compleixen els 18 anys.

Ballesteros es posa a «disposició» del govern català, però afegeix que és la Generalitat «qui ha de tirar del carro».

La CUP també va condemnar «enèrgicament» els fets i va voler mostrar, a través d’un comunicat, el seu suport a la noia agredida i l’«absoluta consternació pels fets». Els anticapitalistes assenyalen que la violència masclista «és la màxima expressió d’un sistema patriarcal que situa les dones en una constant posició de vulnerabilitat a l’abús i la dominació». Els cupaires recorden que durant aquest 2019 hi ha hagut 13 dones assassinades a tot l’Estat. «Cada cinc hores es denuncia una violació, que no significa que siguin totes les que es cometen i les estadístiques no són suficients per recollir les innumerables situacions de menysteniment, coacció, assetjament i un llarg etcètera que formen part del dia a dia de les dones», expliquen.

En la nota, la CUP aprofita per «condemnar» els discursos racistes i «criminalitzadors que aprofiten un cas tan greu com aquest per estigmatitzar un col·lectiu concret». Els independentistes recorden que la violència masclista és transversal en tots els estrats de la societat. «L’única manera de fer-li front és mitjançant una aposta real per polítiques feministes i transversals a les institucions, dotades de recursos econòmics i personal suficient, i per autoorganització de la lluita feminista al carrer, encarant la problemàtica de forma estructural», asseguren des del partit anticapitalista.

tracking