Diari Més

Ajuntament

Les ofertes per urbanitzar el PP-10 s'han de presentar abans del 29 d'abril

El valor estimat de les obres és de 18 milions d’euros i afecta a 68.000 metres quadrats

Imatge d'arxiu d'obres a la zona contigua a l'Anella Mediterrània on es desenvoluparà el PP-10.

Les ofertes per urbanitzar el PP-10 s'han de presentar abans del 29 d'abrilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha fet públic l’anunci de licitació de les obres d’urbanització del PP-10 –conegut com a Pla Parcial d’Ikea–, que afecten una extensió de terrenys de 68.000 metres quadrats existents entre la T-11, més coneguda com a Autovia de Reus, i Bonavista, i que en un futur quedarà enllaçada amb l’Anella Mediterrània. Les empreses que vulguin concórrer tenen de temps fins al 29 d’abril per presentar les seves propostes. El valor estimat de l’actuació urbanística ascendeix a 18 milions euros –IVA inclòs– i el calendari d’obres serà, com a màxim, de quinze mesos, a partir de l’aprovació de l’adjudicació del projecte que resulti guanyador.

Tot i que el passat 11 de març es va anunciar que la firma holandesa Ten Brinke havia arribat a un acord amb la Junta de Propietaris per l’adquisició dels terrenys, una setmana més tard es va conèixer que Bogaris, l’altre grup que competia per fer-se amb aquesta zona del ponent de Tarragona, encara tenia opcions a comprar-los i desenvolupar el seu propi projecte comercial.

El pròxim dimecres, dia 3 d’abril, està previst que la Junta de Propietaris torni a reunir-se per decidir a qui ven, finalment, els terrenys. La decisió ha de ser aprovada per una majoria del 70 per cent. El Banc de Sabadell posseeix el 32 per cent i la resta de propietaris el 68 per cent, per la qual cosa estan obligats a arribar a un acord intern.

El passat 11 de març, quan es va donar gairebé per fet que la Junta de Propietaris s’havia decantat per vendre a l’holandesa Ten Brinke, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va manifestar que «ja podem adjudicar la urbanització, que s’haurà de licitar novament, ja que s’ha superat el calendari». Ballesteros va mostrar-se convençut que «les obres podran començar a finals d’aquest any».

L’Ajuntament té pressa per adjudicar unes obres que s’han endarrerit a causa del comportament de la multinacional Ikea, que va negociar durant mesos i que, finalment, va descartar venir a Tarragona i, per tant, va deixar de ser una de les peces claus en la urbanització del PP-10. Amb aquesta decisió, el model que es podria aplicar és el propi d’un polígon comercial, tot i que també es preveu la construcció d’un centre assistència sanitària. En aquest entorn també s’ha de construir la futura Ciutat Esportiva del Nàstic, a més de diverses promocions d’habitatges, de les que prop de mig miler aniran destinats a protecció.

tracking