Diari Més

Animals

Entra en vigor avui la prohibició de dur els gossos a totes les platges de Tarragona

L’Ajuntament encara no ha habilitat els «can-espais» promesos

Una ruta de Tarragona a Tamarit per fer amb gos

Una ruta de la Platja del Miracle de Tarragona a Tamarit per fer amb gosPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De Cambrils a Cubelles hi ha quilòmetres de costa amb absència de platges on poder dur-hi el gos. A partir d’avui, Tarragona prohibeix els amos d’aquests animals a emportar-se els seus animals de companyia a la platja així com circular-hi en bicicleta. La normativa, fixada per l’ordenança de convivència cívica aprovada l’any 2005, estableix que aquesta prohibició és vigent fins al 15 d’octubre, englobant per tant la Setmana Santa, l’estiu i les festes majors.

Fins ahir, els gossos que trepitgessin la sorra havien d’anar al costat del seu amo, lligats amb corretja o cadena i, si el gos és considerat potencialment perillós, també havia de portar morrió.

La nova ordenança de tinença d’animals estipulava a més que calia evitar que fessin les deposicions a la sorra o a l’aigua i, en el cas que sigui inevitable, s’havien de retirar immediatament els excrements o la brutícia produïts. Aquestes normes, però, tan sols són vigents d’octubre a març.

A l’espera d’espais reservats

Tot i les promeses fetes arran de l’aprovació de la nova ordenança d’animals l’any 2017, fins a la data no s’ha establert cap espai autoritzat per l’Ajuntament per tal que no calgui deixar l’animal a casa per poder anar a la platja. En aquell moment el govern municipal parlava de «can-espais» i es van regular a través de dos articles.

Inicialment, la regidora Ana Santos plantejava la possibilitat que fos una sola platja la que acollís un espai d’aquestes característiques. Els nous «can-espais», que es desconeix quan s’implementaran, tenen com a objectiu que els animals «estiguin en bones condicions».

Multa de 1.500 euros

La sanció a què s’exposen els propietaris dels animals pot arribar als 1.500 euros, en cas que alguna de les patrulles de la Guàrdia Urbana detecti la presència d’aquests animals a la costa del terme municipal. No es tracta tan sols de les platges urbanes sinó també aquelles naturals més donades a excursionistes i campistes –una pràctica també prohibida per l’ordenança.

L’única excepció a la que es fa referència és als gossos d’assistència o de guia.

On sí que són benvinguts

Fins al dimarts posterior a Pasqua, Salou permet que els gossos –sempre que no molestin– siguin a la platja. És a partir de llavors que es prohibeix la seva presència fins al primer diumenge de novembre. Després de Setmana Santa, altres municipis sí que els donen la benvinguda. Són la platja de la riera d’Alforja, mentre que a Miami Platja la prohibició és només en l’horari de màxima afluència.

tracking