Diari Més

Empresa

DR Healthcare instal·la un centre de recerca i planta de producció a la URV

Estarà gestionada per Jaume Bori, llicenciat en Bioquímica i Biotecnologia per la URV i doctor en Enginyeria Ambiental

a planta està gestionada per Jaume Bori, llicenciat en Bioquímica i Biotecnologia per la URV.

DR Healthcare instal·la un centre de recerca i planta de producció a la URVURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DR Healthcares’ha instal·lat a l’edifici N5 del campus Sescelades de Tarragona. Lacompanyia ha generat més de 80 patents i l’objectiu de la planta de Tarragona és continuar amb la producció de DAO d’origen animal per comercialitzar-la, a més de fer recerca que doni lloc a altres modalitats d’aquest enzim, com la d’origen vegetal i biotecnològic.

La planta estaràgestionada per Jaume Bori, llicenciat en Bioquímica i Biotecnologia per la URV i doctor en Enginyeria Ambiental. La seva figura dependrà del departament científic de la companyia, i es dedicarà a buscar sinergies en l’entorn de la URV i impulsar projectes amb diferents àrees de la Universitat.

La companyia biomèdicaes va fundar fa dotze anys com una empresa emergent (start up) de la Universitat de Barcelona per investigar la relació entre l’alimentació i la migranya. L’any 2010 va publicar un dels primers estudis, que va demostrar la relació entre el dèficit de DAO i el desencadenament de migranya. En aquests anys la companyia, amb seu a Barcelona, ha centrat l’activitat a generar evidència científica i clínica sobre el dèficit de diaminooxidasa, l’enzim clau en la metabolització de la histamina. Aquesta deficiència comporta una sèrie de trastorns associats que, a més de la migranya, inclouen fibromiàlgia, problemes dermatològics, rinitis, colon irritable o trastorns per dèficit d’atenció i hiperactivitat.

La incorporació d’aquesta nova empresa al campus està en la línia de la Universitat, que vol fomentar la relació amb l’empresa i impulsar la transferència de coneixement en benefici de la societat.

tracking