Diari Més

Judicial

El jutjat de Tarragona concedeix la incapacitat laboral per lumbàlgia crònica i migranyes a una perruquera canina

La sentència acredita que les patologies manifestes són cròniques i incompatibles amb el seu ofici

Aquest matí, concentració als jutjats

Els advocats llegeixen el manifest davant dels jutjats de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat Social Núm. 3 de Tarragona ha concedit una Incapacitat laboral per a la seva professió habitual a una perruquera canina que patia dolors a les espatlles, una lumbàlgia crònica i freqüents migranyes.

La sentència acredita que les patologies manifestes sóncròniquesi incompatibles amb el seu ofici, ja que aquest requereix estar molt temps dempeus, a més d'un continu moviment d'espatlles i braços. Aquesta tarragonina de 39 anys pateixomàlgiaa les espatlles, motiu pel qual va ser intervinguda l'abril de 2017. A més té 2 discopaties que li provoquen lumbàlgies continuades, així com freqüents migranyes de les quals està sent controlada per un neuròleg.

El 23 d'octubre de 2017 l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS) li va denegar la sol·licitud d'incapacitat, ja que es considerava que «les patologies que pateix no es poden objectivar com a definitives, havent de continuar en tractament mèdic i veure la seva evolucióel febrerde 2018».

La pacient va interposar una demanda judicial a través de l'empresa Tribunal Mèdic. Així mateix i davant la impossibilitat de continuar treballant amb normalitat, el 20 d'agost de 2018 va deixar la feina, passant a cobrar les prestacions per desocupació.

Finalment, gràcies als informes de la pericial metgessa aportada per la defensa, s'ha estimat la demanda, remarcant les limitacions de la demandant per exercir la seva professió de forma eficaç. A més, la sentència posa de manifest, que, si bé la resolució inicial de l'INSSadvocava per fer un seguiment de l'evolució de les patologies, «en aquest període la demandant no ha estat examinada perICAM, ni l'INSSs'ha pronunciat sobre aquest tema». Per tot això concedeix la Incapacitat Permanent Total, amb dret a percebre una pensió vitalícia de gairebé600€(això és el 55% de la seva base reguladora de1,140,06€), amb efectes des del 22 de setembre de 2017.

tracking