Diari Més

Ensenyament

L'Escola Saavedra forma aplicant les noves tecnologies i la robòtica

És la primera que treballa un projecte de la Fundació Jaume Bofill, de la mà de l’ETSE

Moncusí explica a dos alumnes el funcionament d'un panel interactiu que ha incorporat l'escola.

L'Escola Saavedra forma aplicant les noves tecnologies i la robòticaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Saavedra és pionera a Tarragona en l’ensenyament a partir de l’aplicació de les noves tecnologies i la robòtica, en el marc del programa Magnet, de la Fundació Jaume Bofill. La participació de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV és fonamental en un projecte dirigit a nens de 3 a 12 anys. Aquesta setmana, els alumnes han estrenat set panells interactius on aprenen des de matemàtiques a història de la ciutat de Tarragona.

Leonor Franch, directora del centre, va informar a aquesta redacció que per mediació del projecte de la Fundació Jaume Bofill «els nens –de P3 a sisè de Primària– utilitzen la tecnologia per treballar tot el seu currículum escolar». Com a exemple, Franch va explicar que «els alumnes han de construir un cotxe amb un dispositiu especial, i aquest ha de fer figures geomètriques a partir de les ordres que rep». «Amb els robots que fan, han d’analitzar els problemes que sorgeixen en la seva construcció i els han de resoldre», va afegir. Per altra banda, des de les set pantalles interactives els alumnes «poden veure com ha evolucionat la ciutat de Tarragona i com era la Tarraco romana», va apuntar la directora de l’escola.

Franch va comentar que «fa dos anys que treballem amb tecnologia i robòtica, però és aquest curs que apliquem aquest projecte de la Fundació Jaume Bofill que és troncal, el nou punt de partida del centre i l’eix que conduirà tota la metodologia». Per a fer-ho possible, la fundació s’ha encarregat de formar tots els professors de l’escola. «El projecte és a quatre anys», va remarcar Franch. La col·laboració de l’ETSE en aquest àmbit és fonamental, «perquè basem el projecte en les noves tecnologies», va dir Franch.

El seu director de l’ETSE, Xavier Vilanova, va recordar que, des de fa temps, «intentem fomentar vocacions per l’enginyeria entre el jovent, sobretot en noies, i amb aquesta finalitat organitzem activitats». «L’Escola Saavedra ens va proposar apadrinar aquest projecte que encaixa amb la nostra filosofia i els professors estan molt motivats, fins al punt que es farà una jornada de portes obertes amb petits tallers on els nens podran controlar els robots», va dir. Vilanova va afegir que «ara estem en els inicis de la nostra col·laboració i la intenció és que, en el pròxim curs, dissenyarem, de manera conjunta, aquelles activitats que puguin encabir en el currículum dels alumnes». El director de l’ETSE va apuntar que propostes com la de l’Escola Saavedra «poden contribuir a fomentar les vocacions per l’enginyeria». En aquest context, Franch va comentar que el pròxim maig «els nens aniran a l’ETSE i el dia 18 del mateix març farem una jornada final de curs a l’escola, oberta a tota la ciutat».

Per la seva banda, Jordi Moncusí, un dels professors que aplica la robòtica a l’aprenentatge dels alumnes, va destacar que «es mostren molt interessats en aprendre amb aquest mètode».

tracking