Diari Més

Medi Ambient

L'Ajuntament de Tarragona suspèn el nou decret sobre la gestió de les colònies de gats

En els propers dies obrirà un període d’al·legacions públiques

Gats ferals esterilitzats integrats al patrimoni de Tarragona seguint el model de ciutats turístiques com Roma.

L'Ajuntament vol eliminar el 90% de les colònies de gats de Tarragona, segons les entitats protectoresCarme Roca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest divendres fer un pas enrere isuspendre l’execució del decret d'aprovació dels criteris per autoritzar les colònies de gats ferals. La plataforma formada per les entitats protectores de gats de Tarragona ciutat i la federació provincial d’entitats de protecció felina han mostrat aquesta setmana el seu rebuig i han denunciat que els nous criteris suposen «una greu vulneració de la protecció dels gats ferals que viuen al carrer i que posa en risc la seva supervivència i benestar».

El Cosnsitori assegura que ha pres aquest decisió per buscar el màxim consens possible. Per aquest motiu, en els propers dies obrirà un període d’al·legacions públiques perquè els col·lectius i persones interessades puguin aportar els arguments que considerin oportunes.

Des de l'Ajuntament tenen en compte les peticions i la tasca de les entitats animalistes, però també les queixes expressades per un sector de la ciutadania per possibles problemes derivats de la situació dels animals.Només el passat 2018, al Departament de Salut Pública van arribar una trentena de denúncies relacionades amb els problemes de salubritat, entre d’altres.

Les entitats, GAIA Tarragona, Tarraco Gats, La Caseta dels Gats, Tarraco Felina, Gatgavarres, Coordinadora Felina de Tarragona, Donar x Donar, i Gatuninos Torreforta asseguraven aquesta setmana que els nous criteris suposarien «la desaparició del 90% de les colònies de la ciutat».

En la compareixença d'avui, l’Ajuntament ha explicat que «mai ha tingut la voluntat de reduir la població de gats, sinó d’ordenar la seva presència i fer-la compatible amb la resta d’usos i necessitats dels espais públics».

tracking