Diari Més

Ensenyament

Començar a cotitzar és un dels avantatges de la participació en l'FP Dual

Aquest curs, Tarragona Impulsa disposa de 33 places que estan ocupades per alumnes pertanyents a cinc instituts i dues escoles

D'esquerra a dreta, Saray Colomer, Montse Martorell, Aurora de la Torre i Andrea Neves.

Començar a cotitzar és un dels avantatges de la participació en l'FP DualGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possibilitat de fer la Formació Professional Dual facilita als alumnes trobar feina quan finalitzen els estudis i, fins i tot, abans, però tan important com aquest fet és que «comencen a cotitzar, a més de participar en un procés tutoritzat», va manifestar ahir a aquesta redacció Aurora de la Torre, cap de Gestió de Tarragona Impulsa. El curs 2016-2017, aquest departament de l’Ajuntament de Tarragona va iniciar la seva acció en el marc de l’FP Dual, amb set places i un pressupost de 34.332 euros. L’any passat el nombre es va incrementar a les 17 i, la partida econòmica, a més de 57.000 euros. En el curs actual participen 33 alumnes, amb un cost de 127.231 euros, amb el fet diferencial que s’han incorporat centres educatius que no són de la ciutat de Tarragona, com és el cas de l’IES d’Horticultura de Reus. A més, també aporten alumnes dos centres concertats: Carmelites i Joan XXIII.

Dues alumnes de l’IES Vidal i Barraquer, Saray Colomer i Andrea Neves, fan l’FP Dual al Servei Municipal d’Ocupació, de Tarragona Impulsa. «Ens familiaritzem amb la documentació de l’Administració pública i fem programes amb la intenció d’integrar joves a l’atur a través de la Borsa de Treball, i també donem suport a l’emprenedoria», va explicar Colomer. Per la seva banda, Neves va dir que «val la pena l’FP Dual, perquè aprens i, personalment, no sé què faré, però si un dia em plantejo fer oposicions, tindré un avantatge per tot el que estic aprenent del funcionament de l’Administració».

Saray Colomer va destacar que li agrada «el contacte directe amb la gent del barri, desocupada, sense que importi la classe social, i això em motiva molt». Andrea Neves, assignada a l’àrea d’emprenedoria, va dir que «faig un seguiment dels usuaris, de persones que volen muntar una empresa». En tots dos casos, valoren la seva experiència com a molt positiva.

Aurora de la Torre va explicar que els alumnes de l’FP Dual poden tenir un contracte o una beca, i va remarcar que «fem projectes de formació i cerquem empreses, com hem fet en col·laboració amb la Via T i el Mercat Central».

Per la seva banda, Montse Martorell, coordinadora del projecte FP Dual de Tarragona Impulsa, va indicar que, al final del primer curs, els alumnes fan pràctiques no remunerades –100 hores–, i els de segon curs fan unes 980 hores de mitjana, segons l’especialitat, «amb una beca amb quanties que estan en funció de les hores». Martorell va dir que, per al pròxim curs, l’objectiu és, com a mínim, «mantenir el nombre de places actuals». Els diners que es destinen als alumnes que participen en l’FP Dual els estableix l’Estat.

De la Torre va subratllar que al sector de l’Administració pública «necessitem gent jove i motivada» i, amb activitats com les que porta a terme Tarragona Impulsa, són òptimes «per a persones que es plantegin fer oposicions».

Les 33 places del curs actuals afavoreixen alumnes dels IES Comte de Rius, Gaudí, Cal·lípolis, Vidal i Barraquer i Horticultura, i a les escoles Joan XXIII i Carmelites. El centre amb major presència és el Vidal i Barraquer, que aporta 17 alumnes, seguit de l’Escola Joan XXIII, amb 7.

tracking