Diari Més

Societat

Els veïns del centre de Tarragona denuncien la presència de cartells sense permís

Reclamen a l’Ajuntament que els tregui i compleixi l’ordenança

Imatge de cartells enganxats al centre de la ciutat.

Els veïns del centre de Tarragona denuncien la presència de cartells sense permísGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Tarragona Centre denuncien la presència de cartells al barri i exigeixen a l’Ajuntament que els tregui. Els veïns reclamen que es compleixi l’Ordenança General de Convivència Ciutadana i Ús dels Espais Públics de Tarragona i en concret els articles que prohibeixen enganxar cartells.

«Després de veure en quin estat es troben les façanes de molts edificis i locals sense ús, on s’enganxen cartells publicitaris de tota mena, els demanaria que facin complir l’actual ordenança», demanen.

Els veïns recorden que l’article 88 especifica que per enganxar cartells és necessari obtenir el corresponent permís municipal, a la vegada que es fixa els llocs on es poden posar. L’article 90 assegura que per tal de poder obtenir permís es han de pagar taxes i mantenir en bon estat la publicitat. L’article 91 diu que en concedir el permís, aquest tindrà una vigència determinada, per cosa que es desprèn que una vegada sobrepassada aquest termini, s’han de retirar. Els veïns afirmen que «si vas passejant per la ciutat, veus que no es compleix la normativa indicada i això dona una imatge de ciutat bruta i en estat d’abandonament perceptible pel ciutadà i els possibles visitants». Segons l’entitat veïnal, això provoca que prenguin un record no gaire positiu de Tarragona. «Fa uns anys que ens van donar el títol de ciutat Patrimoni de la Humanitat i aquest pas no trigarem a tenir el títol de la ciutat mundial de la deixadesa i la brutícia. Els veïns proposa llocs «adequats» per la cartelleria cultural.

tracking